H κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει σοβαρά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Της «μόδας» φαίνεται πως γίνεται και πάλι η Ελλάδα στον τουριστικό τομέα, καθώς όλο και περισσότεροι ξένοι επιλέγουν το ελλαδικό καλοκαίρι για να περάσουν τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», δεν είναι τυχαίο πως όλο και περισσότεροι επώνυμοι επισκέπτονται τη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και ο μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ, των οποίων οι φωτογραφίες στα ελληνικά νησιά έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Παράλληλα, όλο και περισσότερα διεθνή μέσα αφιερώνουν εκτενή άρθρα και σημειώνουν πως το 2014 θα είναι μια χρονιά με ρεκόρ επισκέψεων για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο στόχος των 20 εκατ. αφίξεων – μαζί με τους 2 εκατ. επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων – είναι απόλυτα εφικτός.

Έτσι, η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει τρόπους με τους οποίους θα καταφέρει να διατηρήσει αυτόν το θεαματικό ρυθμό αύξησης στον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζεται, από το υπουργείο Τουρισμού, νομοσχέδιο όπου θα επανακαθοριστούν οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ο τρόπος και η διαδικασία κατάταξής τους, τα βαθμολογούμενα κριτήρια και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

Επίσης, κατά το δημοσίευμα το νομοσχέδιο «θα ασχολείται με τις τουριστικές υποδομές και κυρίως αυτές που έχουν ειδικό ενδιαφέρον, όπως είναι τα καταφύγια, οι μαρίνες, τα υδατοδρόμια, οι θαλάσσιες ζώνες σε περιοχές φυσικού κάλλους όπου θα μπορούν να σταματούν σκάφη, τα αυτοκινητοδρόμια, αλλά και τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει σοβαρά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θεματικός τουρισμός και μέσω του νομοσχεδίου επιδιώκει να ορίσει το θεσμικό πλαίσιο για ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο οινοτουρισμός, ο ιατρικός και ιαματικός του κ.α.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις