ΠΟΣΠΗΕΦ: Να μειωθεί στο 13% ο συντελεστής φορολογίας και στα φωτοβολταϊκάΜε αφορμή την πρόσφατη απόφαση να μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας στα αγροτικά φωτοβολταϊκά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από φ/β (ΠΟΣΠΗΕΦ) ζητεί να μειωθεί άμεσα στο 13% ο συντελεστής φορολογίας για όλα τα φωτοβολταικά πάρκα μέχρι 150ΚW.

Παράλληλα, η ΠΟΣΠΗΕΦ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στη μείωση των συντελεστών φορολογίας και στα υπόλοιπα φωτοβολταικά πάρκα περάν των 150 KW, αφού βέβαια υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «είναι πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου η μείωση των συντελεστών φορολογίας καθώς και η ύπαρξη «Flat tax rate» στο 15%.

Συγχαίρουμε τους συναδέλφους αγρότες παραγωγούς φωτοβολταϊκών που κατάφεραν πρώτοι να επιτύχουν τη μείωση του συντελεστή φορολογίας, ανοίγοντας το δρόμο και για τους άλλους παραγωγούς φωτοβολταϊκών, αλλά και για το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Στο πλαίσιο της Συνταγματικής Νομιμότητας που κατοχυρώνει την ισότητα, όσον αφορά ειδικότερα στην ισότιμη συνεισφορά στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις εκάστου, ζητούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μείωση του συντελεστή φορολογίας στο 13% για όλα τα φωτοβολταικά πάρκα μέχρι 150 ΚW/p, διότι ουδόλως διαφέρουν με τα αντίστοιχα αγροτικά φωτοβολταικά.

Η μόνη διαφορά τους είναι ότι τα επαγγελματικά φωτοβολταικά έχουν υποστεί μείωση τιμής μέχρι 42%, ενώ τα αγροτικά φωτοβολταικά 12%, και ότι η αδειοδοτική διαδικασία των επαγγελματικών ήταν πιο χρονοβόρα και περίπλοκη σε σχέση με τα αγροτικά. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών πάρκων.

Στη συνέχεια, η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στη μείωση των συντελεστών φορολογίας και στα υπόλοιπα φωτοβολταικά πάρκα περάν των 150KW, αφού βεβαιωθεί ότι συντρέχουν οι ίδιες προϋποθέσεις, οι οποίες εμείς θεωρούμε ότι πληρούνται».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις