Χωρίς λαϊκές αγορές κινδυνεύει να μείνει η χώρα

Χωρίς λαϊκές αγορές κινδυνεύει να μείνει το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, καθώς σύμφωνα με νόμο της απερχόμενης κυβέρνησης, όσοι πωλητές λαϊκών αγορών δεν διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, θα χάνουν την άδεια τους.

Το νέο θεσμικό αυτό πλαίσιο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 2 Μαρτίου και οι επαγγελματίες του κλάδου είναι σε απόγνωση, αφού πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 1.300 πωλητές λαϊκών αγορών, οι περίπου 500, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Τα νούμερα αυτά αφορούν μόνο το νομό Θεσσαλονίκης και είναι ενδεικτικά για το τι πρόκειται να συμβεί σε ολόκληρη τη χώρα από τις 2 Μαρτίου.

Την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών, Λαϊκών αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Τη Δευτέρα στείλαμε στον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη υπόμνημα, ώστε να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση. Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρξει άμεση λύση», δήλωσε ο κ. Δερετζής.

Επισημαίνεται πως εξαίρεση αποτελεί η Περιφέρεια Αττικής, καθώς η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, μετά και από ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, δεν θα αφαιρεί τις άδειες αν δεν υπάρχει φορολογική- ασφαλιστική ενημερότητα. Ο κ. Δερετζής συνεχάρη την κ. Δούρου για την απόφαση της, ωστόσο επεσήμανε πως: «Εμείς δεν ζητάμε από κανέναν να παρανομήσει για χάρη μας. Θέλουμε το αυτονόητο, δηλαδή να πηγαίνουμε στη δουλειά μας».

Οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν διάλογο από μηδενική βάση με τη νέα κυβέρνηση και τους αρμόδιους για όλα όσα απασχολούν τις λαϊκές αγορές. «Θέλουμε ένα διάλογο από μηδενική βάση, όπου θα συζητήσουμε τα πάντα. Θέλουμε τάξη στις λαϊκές αγορές αλλά και να μην υπάρχει παραεμπόριο, αφού σε κάθε λαϊκή υπάρχει ακόμη μία από παράνομους πωλητές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δερετζής. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις