Ευρεία σύσκεψη για την κατανομή των βοσκοτόπων της χώρας με πρωτοβουλία του ΣΕΚ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Stanley ευρεία σύσκεψη  με πρωτοβουλία του ΣΕΚ,  όπου συζητήθηκε το θέμα των βοσκοτόπων και ιδιαίτερα οι επιπτώσεις εφαρμογής της ΚΥΑ 873/55993/ 20.5.2015 για την κατανομή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας.

 

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος του  Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)  κ. Πεβερέτος,  ο Πρόεδρος  της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχας, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του ΥΠΑΠΕΝ, κ. Αλεξανδρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες από τις  Περιφέρειες Αττικής, Αν. Μακεδονίας Θράκης, Β. Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου, περιφερειακοί  σύμβουλοι, στελέχη ΔΑΟΚ, εκπρόσωποι των πυλών ΟΣΔΕ, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΚ και   εκπρόσωποι οργανώσεων  μελών του ΣΕΚ.

 

Ο κ. Πεβερέτος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων :

  • Στην αναγκαιότητα να προχωρήσει η σύνταξη των  διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης  και μάλιστα άμεσα σε ορισμένες περιοχές με προβλήματα.

Ö        Στην υλοποίηση της ολοκληρωμένης  πρότασης του ΣΕΚ για τη σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων. 

Ö         Στην επιβεβλημένη συμμετοχή των οικείων συνεταιριστικών οργανώσεων, μελών του ΣΕΚ  στη διαδικασία κατανομής  των επιλέξιμων βοσκοτόπων, δεδομένου ότι έχουν τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

 

Ο κ. Καπνιάς, εκπρόσωπος  GAIA-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, παρουσίασε  λεπτομερώς την εφαρμογή της ΚΥΑ για την κατανομή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας ανά χωρική ενότητα.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων και διεξήχθη ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις