Να γίνει άρση του ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα για την Ελλάδα

Βουλευτές της Κρατικής Δούμας προτείνουν την άρση του εμπάργκο για την Ελλάδα, δεδομένου ότι τα γεωργικά προϊόντα της χώρας αυτής είναι αδύνατο να παραχθούν στη Ρωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia. Το σχετικό αίτημα απέστειλε στον Πρόεδρο της Ρωσίας το μέλος του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» Αντρέι Κρούτοφ.

Κατά τον κ. Κρούτοφ, ένα τέτοιο βήμα θα γίνει δεκτό με ενθουσιασμό και στην Ελλάδα και στη Ρωσία. Ο ίδιος προσθέτει ότι πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης, του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και των BRICS.

«Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος εταίρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και το 2010-2013 ο κύκλος εργασιών στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών έχει διπλασιαστεί», σημειώνεται στο αίτημα. Πέρα από τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, ο Κρούτοφ υπογραμμίζει και την πνευματική συγγένειά τους, καθώς η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες ορθόδοξες χώρες της Ευρώπης.

Σύμμαχος στην ενεργειακή συνεργασία για τον Turkish Stream

Νωρίτερα, στις αρχές Απριλίου, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Νικολάι Φιόντοροφ είπε ότι το θέμα άρσης του εμπάργκο τροφίμων για ορισμένες χώρες είναι προς συζήτηση στην κυβέρνηση.
Οι ειδικοί λένε ότι η κατάργηση του εμπάργκο ενάντια στην Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει τη Ρωσία για την υλοποίηση των ενεργειακών έργων στην Ευρώπη.
«Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να συμβάλει στην προώθηση των ενεργειακών έργων, ιδίως με τη συνέχιση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream στην Ελλάδα», δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος των χρηματιστηριακών αγορών της Ρωσικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, Κονσταντίν Κορίστσενκο.

πηγη:gr.rbth.com

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις