Τελικά '' όνειρο'' ήταν η Δωδώνη

Η ΔΩΔΩΝΗ έταζε "λαγούς με πετραχήλια" στην αρχή της χρονιάς στους γαλακτοπαραγωγούς  για να τους φέρει πίσω στο ..."μαντρί" αλλά πριν βγει το καλοκαίρι με την πρόφαση των CAPITAL CONTROLS "έχυσε την καρδάρα με το γάλα".

Τελικά όνειρο ήταν (και μάλιστα καλοκαιρινής νυκτός) και πάει. Για να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι, οι σχετικά καλές τιμές, η αύξηση της παραγωγής, άλλα το κυριότερο οι πληρωμές στην ώρα τους (έστω και με 50 μέρες καθυστέρηση) ήταν κόλπο. Η ΔΩΔΩΝΗ έκανε τα πάντα για να πάρει πίσω τους παραγωγούς που είχαν "ξεστρατίσει" προς άλλες βιομηχανίες. Αλλά "πριν αλέκτωρ λαλήσει  τρις" άρχισε ξανά μανά τα ίδια, ποια είναι αυτά; Κατ' αρχήν άρχισε να στέλνει "ραβασάκια" για δήθεν γάλα με αυξημένο μικροβιακό φορτίο και φυσικά άμεση διακοπή της παραλαβής ιδίως σε απομακρυσμένα χωριά, και τέλος η κοροϊδία με τις πληρωμές. 

Υποτίθεται ότι το γάλα πληρώνεται με καθυστέρηση 50 ημερών κάθε 20 με 22 του μηνός Η πληρωμή στις 20 Ιουλίου όμως δεν έγινε ποτέ. Με πρόφαση τα CAPITAL CONTROLS των τραπεζών ,(αυτό αποτελεί είδηση) το πενιχρό 25% των χρημάτων για το γάλα που παρέδωσαν οι παραγωγοί τον Μάιο θα πληρωθεί μέχρι τις 15 Αυγούστου και άκουσον άκουσον το άλλο 25% στα τέλη Αυγούστου και η τελική εκκαθάριση του Μαΐου στις αρχές Σεπτεμβρίου, όμως οι μεγαλοπαραγωγοί πήραν ήδη σχεδόν το 70% του Μαΐου άρα χωρίζει τους παραγωγούς της σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, δηλαδή "παλιά μας τέχνη κόσκινο. Για να" χρυσώσει όμως το χάπι" θα δώσει μαζί και τις επιταγές των προκαταβολών οι οποίες όμως λήγουν τον Δεκέμβριο, σημειωτέον ότι για να ξεχρεωθεί η προκαταβολή το γάλα πληρώνεται μείον 3 λεπτά τις τρέχουσας τιμής αγοράς. Ερώτηση, οι άλλες μικρότερες βιομηχανίες (Όλυμπος, Τυράς) που πλήρωσαν κανονικά (και με τις τράπεζες κλειστές) την 1 Ιουλίου που βρήκαν ρευστότητα; Και μετά αναρωτιούνται οι υπεύθυνοι της πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας γιατί φεύγουν οι παραγωγοί. Για εκδώσεις περιοδικών, δημόσιες σχέσεις, "Ακαδημίες προσωπικού, και διαφημίσεις υπερπαραγωγές, λεφτά υπάρχουν. Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά οι Ηπειρώτες παραγωγοί θα οργανωθούν σε κάποια αξιοπρεπή ομάδα παραγωγών για να διεκδικήσουν τα δίκια τους η έστω τα λεφτά τους.

πηγη:agrotes.eu

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις