Οι βιοκαλλιεργητές καταγγέλλουν για έγκλημα τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι Βιοκαλλιεργητές της Θράκης, αλλά και της Ελλάδας καταγγέλλουν τα πάρα πολλά λάθη που έγιναν από την αρχή του προγράμματος.
Τα λάθη συνεχίσθηκαν με αποκορύφωμα τις χωροταξικές αλλαγές των χωραφιών εν αγνοία των Βιοκαλλιεργητών σε διαφορετικά σημεία της Χώρας, έτσι ώστε να μην μπορούν να εντοπισθούν από το σύστημα. Συνέπεια του μη εντοπισμού τους ήταν και να μην μπορούν να πληρωθούν τους πόρους του προγράμματος, αλλά και να τους επιβάλλονται πρόστιμα για ψευδείς δηλώσεις. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έκανε δεκτές ούτε τις αιτήσεις θεραπείας για τα δικά του λάθη, που έκαναν οι Βιοκαλλιεργητές.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής του προέδρου των Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, Δημήτρη Καραμπάση, πρόκειται Προδιαγεγραμμένο έγκλημα με οσμή σκανδάλου, με την ανάμιξη εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε θέματα ελέγχου και καταχώρισης στοιχείων. «Οι εταιρείες με το να ‘σπάνε’ τις εκτάσεις των χωραφιών, συνεπάγονταν πως θα ελάμβαναν περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο κ. Καραμπάσης.

Επεσήμανε δε πως έχει συνταχθεί ένας ολοκληρωμένος φάκελος με όλα τα στοιχεία για το θέμα και έχει κατατεθεί στον τότε και στον νυν υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αλλά και στον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ. «Απάντηση είχαμε μόνο από τον επίτροπο ο οποίος ζήτησε να ενημερώνεται για το θέμα, αλλά και ο σύμβουλος του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Ζιώγας, που φαίνεται ότι τον απασχολεί η εξέλιξη του καυτού αυτού ζητήματος.

Ο κ. Καραμπάσης ανέφερε και το γεγονός πως δέχθηκε απειλές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ακριβώς επειδή αναδεικνύει το θέμα, για το οποίο θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση. Επίσης θα κατατεθούν ομαδικές αγωγές από όλη την Ελλάδα.

Στάθηκε στο ότι η Χώρα μας κινδυνεύει από το να της επιβληθούν κι άλλα πρόστιμα, καθώς έχει δηλώσει πως έχει πληρώσει τους Βιοκαλλιεργητές, από το 2012 χωρίς αυτό να έχει γίνει και τα χρήματα να κατευθύνονται αλλού.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί δεν έχουν πληρωθεί ούτε ευρώ και οι Βιολογικοί Κτηνοτρόφοι, ενώ είναι αρκετοί οι Βιοκαλλιεργητές -Βιολογικοί Κτηνοτρόφοι και στη Θράκη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις