Σε αναμονή πληρωμών οι παραγωγοί ενεργειακών φυτών

Οι Έλληνες παραγωγοί ενεργειακών φυτών απέστειλαν επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,στον κ. Μάρκο Μπόλαρη σχετικά με τις καθυστερημένες πληρωμές.Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Σε αναμονή πληρωμών και αναστάτωση βρίσκονται εδώ και καιρό χιλιάδες οικογένειες Ελλήνων αγροτών που έχουν επενδύσει σε πάνω από 1.000.000 στρέμματα ενεργειακών καλλιεργειών. Οι πληρωμές καθυστερούν φέτος και κινδυνεύουν να μη γίνουν καθόλου.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για συμβολαιακή γεωργία που σε συνεργασία με τους μεταποιητές (παραγωγούς βιοντίζελ) μας εξασφαλίζει εφόδια ( σπόρος, λιπάσματα και φάρμακα με πίστωση) και άμεση εξόφληση της παραγωγής μας.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με παραγωγούς βιοντίζελ απ’όλη την Ελλάδα για το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών μας διαπιστώσαμε ότι έχουν τεράστιο ταμειακό πρόβλημα το οποίο οφείλεται :

Στην άρνηση της εταιρείας ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ Α.Ε. να εφαρμόσει τον νόμο και να παραλάβει όλη την ποσότητα βιοντίζελ που προβλέπεται από την κατανομή του 2015 από τους Έλληνες παραγωγούς βιοντίζελ.

Και στο ότι η εν λόγω εταιρεία ζητάει να αγοράσει από τους παραγωγούς βιοντίζελ σε πολύ χαμηλές τιμές , σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κάτω τους κόστους.

Η εν λόγω εταιρεία με τη στάση της δείχνει αδιαφορία για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών-πελατών της. Επισημαίνουμε από την πλευρά μας ότι αν συνεχίσει αυτή την πολιτική θα μας βρει απέναντι της.

Σας τονίζουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να εξαλειφθούν οι ενεργειακές καλλιέργειες όπως συνέβη με τις άλλες παραδοσιακές καλλιέργειες (ντομάτα , ζαχαρότευτλα κ.α.). Δεν αντέχει άλλο πλήγμα ο κλάδος των αγροτών.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου γιατί κανένας δεν είναι πάνω από τους νόμους του κράτους.

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

Οι Έλληνες παραγωγοί

ενεργειακών φυτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις