Οργάνωση  συσκέψεων του ΣΕΚ με τους κτηνοτρόφους

Πραγματοποιήθηκε χτες 8/12/2015 στην Αθήνα, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συνδέσμου  Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), με κύριο θέμα την  αποτίμηση  των αποτελεσμάτων των κινητοποιήσεων αγροτών κτηνοτρόφων  και αλιέων  και  τον  προγραμματισμό των δράσεων και των   μορφών των κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα.

Εκτενής αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο κ. Πεβερέτο στις ολοκληρωμένες προτάσεις του ΣΕΚ  σε ό,τι αφορά το φορολογικό και το ασφαλιστικό που κατατέθηκαν στα αρμόδια Υπουργεία  και  τους Φορείς.

Διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι η κινητοποίηση  στην Αθήνα ήταν μεγαλειώδης, η μεγαλύτερη μετά το 1974,  με συμμετοχή χιλιάδων  αγροτών, κτηνοτρόφων  και αλιέων  από  κάθε γωνιά της χώρας, γεγονός που θα πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά για την αναγέννηση και την οργάνωση του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος.

Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες και  τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την  κατανομή των δικαιωμάτων και την πληρωμή  της Βασικής Ενίσχυσης  στους αγρότες  και κτηνοτρόφους, έτους 2015.

Αποφασίστηκε τα μέλη του  ΔΣ του ΣΕΚ να προχωρήσουν άμεσα σε οργάνωση κατά τόπους συσκέψεων με τους κτηνοτρόφους, σε όλη τη χώρα  για  την πλήρη ενημέρωσή τους, στη βάση των αιτημάτων και των διεκδικήσεών τους. 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις