ΠΣΑΑΦ:για τη  δήλωση επαγγελματία αγρότη

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αδικημένων Αγροτικών Φωτοβολταικών απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τα κέρδη και τις ζημιές με την υποβολή δήλωσης επαγγελματία αγρότη.Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ

Με σειρά επιστολών και ιδίως με την Α.Π.7 / 19-10-2015 (εισερχόμενο Α.Π. 7313/20-10-2015) σας ενημερώσαμε για τις τεράστιες στρεβλώσεις, αδικίες και ανισότητες που προκλήθηκαν από την μη παραμετροποίηση των τιμών πώλησης των επαγγελματιών αγροτών / ιδιοκτητών Φ/Β σταθμών. Σε μία εξ αυτών η υποβολή  δήλωσης που γίνετε κατ' εφαρμογή των προβλεπόμενων στην υποπαράγραφο ΙΓ.1 του Ν.4254 το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους επιφέρει ζημιά (ποινή) σε 250 - 300 αγρότες. Τα ποσά της ζημίας / ποινής του καθενός φαίνονται στον επισυναπτόμενο πίνακα. Με τις εν λόγω επιστολές και τους συνοδευτικούς τους πίνακες σας το επισημάναμε, σας καταδείξαμε την γενεσιουργό αιτία και ζητήσαμε την θεραπεία  της πριν την υποβολή δηλώσεων του 1ου τριμήνου 2016. Προτείναμε  λύση που χωρίς επιβάρυνση του ειδικού λογαριασμού διορθώνει τις στρεβλώσεις, αποκαθιστά τις αδικίες και προστατεύει τον λογαριασμό από πρόσθετα ελλείματα που ενδέχεται να προκύψουν από θετική κατάληξη της δικαστικής μας προσφυγής. Παρ' όλα αυτά μέχρι σήμερα 14 μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας δεν έγινε τίποτα, με αποτέλεσμα οι προαναφερόμενοι 250 - 300 να αναγκάζονται για δεύτερη χρονιά να δηλώσουν την ιδιότητά τους επί ποινή, που φτάνει έως -29% των εσόδων των υπολοίπων παραγωγών (μη αγροτών).   
 
Κατόπιν των παραπάνω, σε μια ύστατη προσπάθεια αποφυγής της ποινής και πληρωμής τους τουλάχιστον με τιμές του πίνακα Α (των μη αγροτών) ζητούμε να μας διευκρινίσετε εάν ενδείκνυται η από μέρους τους σκόπιμη παράλειψη υποβολής της δήλωσης και τις ενδεχόμενες επιπλοκές και συνέπειες που μπορεί να προκληθούν λαμβανομένου υπ' όψιν σας ότι:

α. οι επαγγελματίες αγρότες δηλώνουμε την ιδιότητά μας σε σειρά άλλων υπηρεσιών (taxis,προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, ΟΣΔΕ κ.λ.π.) και το εισόδημά μας δηλώνεται και αντιμετωπίζεται ως αγροτικό. (κίνδυνος διασταυρώσεων) 
β. με την μη υποβολή δήλωσης διαγραφόμαστε από την κατηγορία των αγροτικών φ/β που δικαιωματικά ανήκουμε, με ότι αυτό συνεπάγεται.  
γ. Η πληρωμή τους ως μη αγρότες θα επιβαρύνει τον λογαριασμό ΑΠΕ με πρόσθετα από τα προϋπολογισθέντα στα δελτία του ΛΑΓΗΕ ποσά (εκτιμούμε 1,2 - 1,5 εκατ. + ΦΠΑ)

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας της 31 Μαρτίου, ώστε να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις