Αναστολή Λειτουργίας της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς

Αγαπητοί καταναλωτές της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών της Κηφισιάς,

Χθες, Πέμπτη 7/4/2016 προσκληθήκαμε στο Δήμο Κηφισιάς από το Γραφείο του Αντιδημάρχου κ. Αυλήτη προκειμένου να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε το θέμα της Λειτουργίας της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών της Κηφισιάς.

Ενημερωθήκαμε από τον Αντιδήμαρχο κ. Αυλήτη ότι πρέπει –αναντίρρητα- να εφαρμόσουμε την παράνομη απόφαση 24/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου της Κηφισιάς και να μεταφερθούμε άμεσα στη νέα τοποθεσία (Κηφισού και Ευρώτα) βάσει της 24/2016 απόφασης του Δ.Σ. Κηφισιάς.

Από πλευράς μας, ενημερώσαμε για ακόμη μία φορά τον Αντιδήμαρχο κ. Αυλήτη ότι η πρόθεση του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής δεν είναι σε καμία περίπτωση η δημιουργία οιωνδήποτε προβλημάτων και αντιπαράθεσης με τη Δημοτική Αρχή. Αντιθέτως, ζητάμε τον πρόσφορο διάλογο και την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης 24/2016, η οποία αναφέρεται σε νομοθεσία του Ν.4264/2014 του Υπουργείου Ανάπτυξης , την ίδια στιγμή που οι Αγορές Βιοκαλλιεργητών της Αττικής –εδώ και 22 συνεχή έτη – λειτουργούν σύμφωνα με το Ν.4235/2014 του ΥΠ.Α.Α.Τ..

Επιπροσθέτως, ενημερώσαμε για την έκδοση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , με αριθμό πρωτ. 590/01.04.2016 αναφορικά με τη λειτουργία των Αγορών Παραγωγών (Ν.4235/2014 άρθρο 56) του Συλλόγου μας που λειτουργούν και στον Δήμο Κηφισιάς. Δυστυχώς όμως, και σε αυτή τη συνάντηση δεν βρέθηκε πρόσφορο έδαφος διαλόγου για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει.

Θεωρούμε εκβιαστική την πρόθεση του Αντιδημάρχου κ. Αυλήτη, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη του ούτε τη διαφορά μεταξύ των δύο προαναφερθέντων νομοθεσιών ούτε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και  μας αφήνει με την αδιάλλακτη στάση του σε συμφέροντα εμπόρων, όταν η παραγωγική τάξη στη χώρα μας και ο πρωτογενής τομέας πλήττονται καθημερινά.

Προς ενημέρωσή σας, την Τρίτη 5/4/2016 κατατέθηκε προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Κηφισιάς και στο σύνολο του Δ.Σ. υπόμνημα– αίτημα (συνοδευόμενο με νομικό σημείωμα) του ΣΥ.Β.Α.Α. για την αναστολή εφαρμογής της απόφασης 24/2016 του Δ.Σ. Κηφισιάς σχετικά με τη μεταφορά της Βιολογικής Αγοράς Παραγωγών της Κηφισιάς. Την ίδια ημέρα (Τρίτη 5/4/2016) κατατέθηκε προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Κηφισιάς και στο σύνολο του Δ.Σ. Κηφισιάς αίτημα 118 δημοτών Κηφισιάς με αριθμό Πρωτοκόλλου 15117/5.4.2016 (το οποίο και μας κοινοποιήθηκε), σύμφωνα με το οποίο οι 118 δημότες Κηφισιάς ζητούν από τον Πρόεδρο και το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κηφισιάς την αναστολή εφαρμογής της υπ’ αριθμό 24/2016 απόφασης του Δ.Σ. Κηφισιάς και συζήτηση του εν λόγω αιτήματός τους στην Ημερήσια Διάταξη της ερχόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Κηφισιάς. Μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος Δ.Τ., δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία της επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. Κηφισιάς στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Επομένως, ενημερώνουμε τους καταναλωτές της Βιολογικής Αγοράς Παραγωγών της Κηφισιάς ότι η Αγορά μας θα παραμείνει κλειστή!

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις