Την Κυριακή ψηφίζεται το ασφαλιστικό

Το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου αρχίζει και τη νύχτα της Κυριακής 8/5 αποφασίσθηκε αιφνιδίως να εισαχθεί και ψηφιστεί το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση της κυβέρνησης και τη θετική ψήφο των εκπροσώπων της δικομματικής πλειοψηφίας πριν από λίγο στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και θα ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να έχει ψηφιστεί έως το Eurogroup της Δευτέρας.Υπενθυμίζεται ότι το είχε καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στις 22 Απριλίου και το είχε εγκρίνει επί της αρχής η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί εν μέσω έντονων διαξιφισμών, εξαιτίας των σαρωτικών αλλαγών που επιφέρει στο σύνολο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ήδη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία, όταν αυτό εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Αγρότες αναμένεται να καταφθάσουν στην Αθήνα προκειμένουν να διαμαρτυρηθούν κατά την διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις