Καταστροφές σε καλλιέργειες και ζώα στην Ρόδο

Τεράστιες οι καταστροφές για καλλιέργειες και ζώα, από την πυρκαγιά που έκαιγε την νότια Ρόδο για πάνω από δώδεκα ώρες.
Εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών, δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, ελαιώνες και ζώα έγιναν στάχτη από τη χθεσινή πυρκαγιά που έκαψε την νότια Ρόδο. Ζημιές έχει υποστεί και το δίκτυο ύδρευσης.

Τα χωριά της Απολακκιάς και της Ίστριας είναι αυτά που επλήγησαν περισσότερο από την καταστροφική πυρκαγιά.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου σε αγρόκτημα κοντά στο φράγμα Απολακκιάς και οι ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, την βοήθησαν να εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή, η οποία να σημειωθεί είναι αγροτική.

Οχήματα της πυροσβεστικής, δυνάμεις από αέρος, πεζοπόρα τμήματα και κάτοικοι – εθελοντές έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, κάτι που κατάφεραν αργά τη νύχτα, αφού είχαν κοπάσει και οι άνεμοι.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι ρίψεις από 2 καναντέρ, 2 ελικόπτερα και αναμένεται ένα τρίτο ελικόπτερο .Στις επίγειες δυνάμεις έχουν προστεθεί 50 δασοκομάντος από τη Θεσσαλονίκη και 20 από Αθήνα,  ενώ με το καράβι της γραμμής, από τον Πειραιά, θα φθάσουν επτά οχήματα.

Στην πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς μέχρι το μεσημέρι, ευελπιστούν οι Πυροσβεστικές και τοπικές Αρχές.Οι κάτοικοι που νωρίτερα είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, επέστρεψαν για να δουν τις περιουσίες τους να έχουν καταστραφεί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις