ΣΥΒΑΑ:αναληθές και προσβλητικό το δημοσίευμα στον έντυπο Τύπο Κηφισιάς

Επιστολή του Προέδρου του ΔΣ του ΣΥΒΑΑ κ. Μαΐστρου Καραμπάση σχετικά με δημοσίευμα σας στο έντυπο με αρ.φύλλου 1092 της Παρασκευής 17/6/2016.Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Προς: Tύπο Κηφισιάς

Υπόψη: Εκδότριας και Διευθύντριας κ. Κ. Καραχάλιου

Κοινοποίηση: Δημάρχου κ. Θωμάκου Γ. , Αντιδημάρχου κ. Αυλήτη Ευ., Πρόεδρου Δ.Σ. κ. Μωράκη, Πρωτόκολλο Κηφισιάς και Μ.Μ.Ε..

 

Θέμα: Σχετικά με το αναληθές και προσβλητικό δημοσίευμα στον έντυπο Τύπο Κηφισιάς Αρ.Φύλλου 1092/Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 που αφορά τις ενέργειες και επιστολές των αρμόδιων φορέων βιοκαλλιεργητών για την παράνομη απόφαση 24/2016 για τη μεταφορά της Βιολογικής Αγοράς Κηφισιάς.

 

Αξιότιμη κ. Κωνσταντίνα Καραχάλιου,

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για δημοσίευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2016, στην έντυπη έκδοση, με αριθμό 1092, του «Τύπου Κηφισιάς», στο οποίο τουλάχιστον ανοίκειοι χαρακτηρισμοί εξαπολύονται χωρίς στοιχεία, επί προσωπικού, προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής κ. Μαΐστρου Καραμπάση καθώς και προς μέλος της οικογένειάς του.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον υπεύθυνο δημοσιογράφο του «Τύπου Κηφισιάς» κ. Γ. Ανδρουτσόπουλο, ενημερωθήκαμε ότι το δημοσίευμα πηγάζει από προφορικές συνομιλίες των συντακτών της εφημερίδας και της Δημοτικής Αρχής Κηφισιάς.

Αξιότιμοι κύριοι, οι κεκαλυμμένοι χαρακτηρισμοί και τα αναξιόπιστα σχόλια συνάδουν κατά την κρίση μας με «κουτσομπολίστικα» φύλλα κίτρινου τύπου και θεωρούσαμε ότι απάδουν του ύφους και το ήθους του εν λόγω εντύπου.

Καλό θα ήταν για την ορθότερη πληροφόρηση των Δημοτών της πόλης σας, να φροντίζετε για την πληρέστερη διασταύρωση των όσων γράφετε προτού προβείτε σε δημοσίευσή τους, άλλως κινδυνεύετε να υποπέσετε σε ολισθήματα που εμπίπτουν στην αντικειμενική υπόσταση των δια του τύπου τελεσθέντων άδικων πράξεων που ως καλώς γνωρίζετε τιμωρούνται υπό της σχετικής νομοθεσίας. Επιπροσθέτως, σας καλούμε στο επόμενο φύλλο της εφημερίδα σας «Τύπος Κηφισιάς» όπως ανακαλέσετε, τα όσα προσβλητικά και αναληθή αναφέρονται στη σελίδα 2 και 9 του αρ.φύλλου 1092 της 17/06/2016 και όπως δημοσιεύσετε αυτολεξεί την παρούσα μας στους αυτούς χώρους του εντύπου και υπό το ίδιο εύρος της καταχώρησης με την προγενέστερη.

Σε απάντηση δε των όσων προσπαθούν οι αρμόδιοι Άρχοντες της Δημοτικής Αρχής Κηφισιάς επί του θέματος της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς, να «φορτώσουν» αναφορικά με την ευθύνη για την αναστολή της λειτουργίας της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συ.Β.Α.Α. κ. Μαΐστρο Καραμπάση (στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29/6/2016, ειπώθηκε ότι η επαναλειτουργία της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής καθυστερεί καθώς ευθύνεται το γεγονός ότι ο κ. Καραμπάσης είχε τις προετοιμασίες του γάμου του!!!), σας κοινοποιούμε την απάντηση των ελεγκτών νομιμότητάς Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί της από 21-03-2016 προσφυγής του Προέδρου του Συ.Β.Α.Α., κατά της υπ’ αρ. 24/20-01-2016 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Κηφισιάς, σύμφωνα με την οποία διαφαίνεται ξεκάθαρα ποιος ευθύνεται πραγματικά για το κλείσιμο και την καθυστέρηση της επαναλειτουργίας της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς καθώς αναγράφεται ρητώς ότι «η προσβαλλόμενη απόφαση είναι μη εκτελεστή διοικητική πράξη, συνεπώς δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα».

Προφανώς, οι πηγές σας δεν σας ενημέρωσαν επαρκώς, ήτοι αναφορικά με το γεγονός ότι η έκδοση της συγκεκριμένης υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 39900/14977 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία καταδεικνύει την απουσία εκτελεστότητας της ως άνω αποφάσεως του Δ.Σ. του Δήμου Κηφισιάς, εξεδόθη επί τη βάση του αληθούς περιεχομένου της προσφυγής του Προέδρου του Συ.Β.Α.Α. κ. Μαΐστρου Καραμπάση, στην οποία και ασφαλώς αναφερόταν ότι η εν λόγω απόφαση ουδέποτε έλαβε έγκριση υπό του αρμοδίου Οργάνου της Περιφέρειας Αττικής.  Συνεπώς, η επιχειρούμενη εξ υμών αλλοίωση της πραγματικότητας, περί δήθεν «ενδοοικογενειακής διαφωνίας» μπορεί να εξυπηρετεί τυχόν αλλότρια συμφέροντα και να επιχειρεί να δημιουργήσει δήθεν εντυπώσεις, σε καμία όμως περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Εν κατακλείδι, γεννάται το ερώτημα, που θα πρέπει και οι Δημότες της Κηφισιάς να γνωρίζουν: Πώς και γιατί η Δημοτική Αρχή ανέστειλε τη λειτουργία της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών Κηφισιάς εδώ και 15 εβδομάδες, βασιζόμενη σε μια απόφαση που δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα, πραγματικό γεγονός το οποίο διέλαθε της προσοχής σας και αποσιωπήθηκε στα ως άνω δημοσιεύματα.

 

 Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του Συ.Β.Α.Α.

Ο Πρόεδρος

Μαΐστρος Καραμπάσης

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις