Απάντηση  στον Δήμο Καρδίτσας για ηλεκτρονική ενημέρωση οφειλών

Οι  εκπρόσωποι των Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων του Νομού Καρδίτσας στέλνουν την τελευταία του απάντηση στον Δήμο Καρδίτσας για την ηλεκτρονική ενημέρωση οφειλών.Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση:

«Είναι η τελευταία μας απάντηση στον Δήμο Καρδίτσας σε έναν διάλογο που δεν έχει νόημα, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί και χρόνο (για να γράψεις τις απαντήσεις) τον οποίο εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε  για ξόδεμα.

 

  • Ο Δήμος Καρδίτσας είναι Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), ενώ ο Σύλλογος μας είναι φορέας ελευθέρων επαγγελματιών. Όπως είναι κατανοητό, δεν υπάρχει καμία διαμάχη, πολύ απλά γιατί δεν έχουμε τίποτε κοινό και η δουλειά του καθενός είναι διαφορετική.
  • Χαιρόμαστε που ο Δήμος Καρδίτσας αποφάσισε να κάνει ένα βήμα εκσυγχρονισμού έστω και τώρα (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει). Είναι όμως τουλάχιστον τραγικά αστείο να εγκαλούνται οι Λογιστές του Νομού ότι δεν θέλουν τον εκσυγχρονισμό διότι, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες χρησιμοποιούνται από τους συναδέλφους, από το 1999 που ενεργοποιήθηκε το taxis στις Δ.Ο.Υ. της Καρδίτσας. 17 χρόνια πριν, δεν μπορούμε να θυμόμαστε τι ακριβώς λειτουργούσε ηλεκτρονικά στους Δήμους.
  • Είναι τουλάχιστον ντροπή να μιλάτε για μικρόκοσμο των λογιστών κ. Δήμαρχε. Τι ακριβώς δηλαδή θα γίνει αν κάνουμε αυτό που λέτε; Θα χάσουμε δουλειά ή χρήματα; Ελπίζουμε να κατανοήσατε την χοντράδα της αναφοράς σας με αυτή την έκφραση.
  • Ευχαριστούμε που δεν θέλετε να μας επιβαρύνετε. Να σας ενημερώσουμε όμως ότι δεν μπορείτε να μας το κάνετε. Έχουμε την ικανότητα να επιβαρυνόμαστε μόνοι μας, από τη στιγμή που ο καθένας από μας αποφασίζει μέχρι που θα φτάσει η διάθεση του για εξυπηρέτηση των πελατών του και πιστέψτε μας όλοι οι συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτόν.
  • Άραγε, στις περιπτώσεις που  ήρθαν οι δημότες στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, μπήκατε στον κόπο να ενημερώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας τους; Με τον τρόπο αυτό, τόσο καιρό θα είχατε ένα ενημερωμένο αρχείο επικοινωνίας των δημοτών, με διευθύνσεις, emails, Facebook, κινητά τηλέφωνα κλπ. Αφού είναι τόσο απλό γιατί δεν έχετε ξεκινήσει ήδη να το εφαρμόζετε;

 

Μπορούμε κι εμείς από τη μεριά μας να υποδείξουμε λύσεις. Δεν θα μπούμε καν τον κόπο γιατί η λογική μας είναι ότι ο καθένας θα πρέπει να ασχολείται με τα του οίκου του.

Έχουμε τόσα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε για λογαριασμό των πελατών μας, που δεν προλαβαίνουμε καν να ασχοληθούμε με τα προσωπικά του ο καθένας εξ υμών.

 

κ. Δήμαρχε,

Δεν θα επανέλθουμε ξανά στο θέμα, ότι κι αν δημοσιεύσετε. Η ανταλλαγή επιστολών είναι  πολιτικό παιχνίδι κι εμείς στα παιχνίδια αυτά δεν είμαστε και τόσο καλοί. Προτιμούμε την ουσία της δουλειάς μας, από την οποία κρινόμαστε καθημερινά, από τον κόσμο το χρόνο και την ιστορία, όπως όλοι μας άλλωστε.

Όσα περισσότερα εmails  κι αν στείλετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μας αναγκάσετε να κάνουμε περισσότερες διαγραφές, ή το πολύ – πολύ να τα στείλουμε στον κάδο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Αντ’ αυτού, καλό θα ήταν να ψάξετε να βρείτε άλλο τρόπο επικοινωνίας με τους δημότες και όχι αυτόν που ατυχώς επιλέξατε βασιζόμενοι στο γράμμα του νόμου όπως λέτε. Υπάρχουν τρόποι, τους οποίες μπορείτε να βρείτε αν έρθετε σε επαφή με άλλους δήμους της χώρας, ή αν ψάξετε στην ουσία της επικοινωνίας και όχι στον τύπο.

 

Αναφέρετε ότι το δημοσίευμα σας προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων των λογιστών του Νομού. Εμείς ως εκπρόσωποι των Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων του Νομού Καρδίτσας, έχουμε τους συναδέλφους δίπλα μας. Εσείς;»

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις