Περιουσίες σε απαξίωση

Εικόνες που μόνο συναισθήματα απελπισίας μπορούν να γεννήσουν αντικρύζουν για μια ακόμη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν πλημμυρίσει τις ήδη κορεσμένες εκτάσεις, που αδυνατούν πλέον να απορροφήσουν έστω και μια σταγόνα βρόχινου νερού, με αποτέλεσμα η σοδειά να σαπίζει στα λιμνάζοντα ύδατα και στη λάσπη.

Ιδιαίτερα στους ελαιώνες, που αλλεπάλληλες φορές έχουν πληγεί, ο καρπός που σε μεγάλο ποσοστό έχει πέσει από τα δέντρα, είναι αδύνατο να συλλεγεί. Φυσικά, οι παραγωγοί δεν μπαίνουν στη διαδικασία αναγγελίας ζημιάς προς τον ΕΛΓΑ.

 Αθροιστικά, η ζημιά που έχουν υποστεί εκατοντάδες παραγωγοί είναι τεράστια. Ωστόσο, αυτό δεν λαμβάνεται υπόψιν απ’ τον ασφαλιστικό τους Οργανισμό, στον κανονισμό του οποίου υπάρχει πλαφόν ανά περίπτωση ποσοστού καταστροφής. Το αποτέλεσμα πάντως είναι η Αιτωλοακαρνανία να μετράει ήδη μεγάλη απώλεια εισοδημάτων και να απαξιώνεται μια καλλιέργεια που παραδοσιακά στηρίζει την οικονομία του τόπου και χιλιάδες νοικοκυριά.

e-ea.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις