Μεγάλη επιχείρηση ενάντια στο παρεμπόριο  στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μεγάλη επιχείρηση που έγινε νωρίς σήμερα το πρωί, υπό την καθοδήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, για την απομάκρυνση παράνομων πωλητών από τις λαϊκές αγορές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της βούλησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στις λαϊκές αγορές, Κλιμάκιο Εποπτών της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας, συνεπικουρούμενο από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, μετέβη το πρωί στη λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, στην οδό Άρη Βελουχιώτη στη Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά και προχώρησε σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους νομιμότητας.

Η πρώτη αυτή επιχείρηση παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις λαϊκές αγορές, Μιχάλη Χριστόπουλου, εξελίχθηκε απολύτως ομαλά, καθώς από τη συγκεκριμένη λαϊκή απομακρύνθηκαν 160(!) παράνομοι πωλητές, ενώ κατασχέθηκαν παράνομοι πάγκοι και εμπορεύματα κάθε είδους (οπωροκηπευτικά, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακής χρήσης). Μάλιστα, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. παρέμειναν στο χώρο, μέχρι το πέρας της λαϊκής, αργά το μεσημέρι για να διασφαλιστεί ότι οι παράνομοι πωλητές δεν θα επιστρέψουν.

Στο κλιμάκιο ελέγχου μετείχαν ο Προϊστάμενος και πέντε Επόπτες του Τμήματος Εποπτείας της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας, ο επικεφαλής του Α.Τ. Σταυρούπολης, 15 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πεζοί και δικυκλιστές του τομέα ΔΙΑΣ, δύναμη των ΜΑΤ, η οποία δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς και συνεργείο τριών υπαλλήλων του Δήμου Παύλου Μελά με φορτηγό του Δήμου για τη μεταφορά των παράνομων εμπορευμάτων.

«Το παραεμπόριο είναι ένα μεγάλο και δύσκολο πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών τα τελευταία χρόνια. Από σήμερα δίνουμε λύση. Επαναφέρουμε την τάξη και την ηρεμία στις λαϊκές αγορές, εισακούγοντας τους πολίτες που στηρίζουν σταθερά το θεσμό των λαϊκών, τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε αυτές και δίκαια διαμαρτύρονται, καθώς και τους καταστηματάρχες. Ξεκινήσαμε την απομάκρυνση των παράνομων, έπειτα κι από τη σχετική εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, από τη λαϊκή αγορά  της Νικόπολης, όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο απ’ ότι σε άλλες. Και θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις με βάση τις καταγραφές που έχουμε κάνει και τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, σε όλες τις λαϊκές του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπου το παραεμπόριο ανθεί. Οι έλεγχοι θα είναι στο εξής συνεχείς, αφού αυτή είναι η βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι θα επανέλθουμε στις λαϊκές απ’ όπου ήδη διώξαμε τους παράνομους, σε περίπτωση που προσπαθήσουν να επιστρέψουν. Είμαστε αποφασισμένοι ν’ αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του παραεμπορίου στην καρδιά του και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και την ΕΛ.ΑΣ για την άμεση ανταπόκρισή τους και την προθυμία τους να μας στηρίξουν σ’ αυτή μας την προσπάθεια. Με τη συνδρομή της Αστυνομίας, των Δήμων και τη δική μας βούληση σταθερή, με συνέχεια και επιμονή, τα μέτρα που λαμβάνουμε θα φέρουν αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Γιουτίκας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις