Υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση μεταξύ ΕΤΕπ, ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή υπογραφής δανειακής σύμβασης μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, για την επέκταση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και τους Έξυπνους Μετρητές.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η ΕΤΕπ επενδύει σταθερά την τελευταία διετία στην προοπτική της σταθερότητας και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε ότι στον πυρήνα της πολιτικής του Υπουργείου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση των δικτύων, η καινοτομία και η προώθηση νέων τεχνολογιών προς όφελος του καταναλωτή.

Η σύμβαση, που υπογράφηκε σήμερα από τους επικεφαλής της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ, κ.κ. Μανώλη Παναγιωτάκη και Νίκο Χατζηαργυρίου, αφορά στην πρώτη δόση δανείου, ύψους 40 εκατ. ευρώ, από συνολική γραμμή χρηματοδότησης 85 εκατ. ευρώ, για νέες συνδέσεις μεταξύ νησιών, καθώς και της ηπειρωτικής χώρας με νησιά, νέους υποσταθμούς υψηλής τάσης, και το πιλοτικό πρόγραμμα Έξυπνων Μετρητών σε 170.000 πελάτες χαμηλής τάσης. Με την κατασκευή 7 υποσταθμών υψηλής και μεσαίας τάσης, την τοποθέτηση 40 χλμ υποθαλάσσιων καλωδίων και την εγκατάσταση Έξυπνων Μετρητών, με τηλεμέτρηση, αναμένεται να βελτιωθεί η αξιοπιστία της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και να δοκιμαστεί η χρήση Έξυπνων Μετρητών στους καταναλωτές χαμηλής τάσης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις