Νεκρά ψάρια  εντοπίστηκαν στον Πηνειό

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Νομής στα Τρίκαλα μετά τα ψόφια ψάρια που εντοπίστηκαν στον Πηνειό ποταμό στην περιοχή και σε άλλα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων. Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι στο ποτάμι αναδύονται αναθυμιάσεις και μια πολύ άσχημη μυρωδιά.

Μιλώντας σήμερα στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ το μέλος της οικολογικής οργάνωσης Φίλοι Της Γης κ. Μπάμπης Μουργελάς, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή την εποχή, λόγω της πτώσης των νερών του ποταμού έχουμε το φαινόμενο  των νεκρών ψαριών, κυρίως στην περιοχή της Νομής, καθώς σε εκείνο το σημείο του ποταμού υπάρχει μικρό φράγμα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι μπορεί να ελεγχθεί το φαινόμενο της μόλυνσης του Πηνειού, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Υπενθύμισε ότι η οργάνωση είχε μηνύσει πριν χρόνια τον αρμόδιο αντινομάρχη για πλημμελή έλεγχο της ρύπανσης του Πηνειού, καθώς μετά την επιβολή προστίμου της τάξης των 1000 ευρώ σε επιχείρηση που μόλυνε το ποτάμι, ο ίδιος ο αντινομάρχης μεσολάβησε ώστε το πρόστιμο να μειωθεί στα 300 ευρώ.

Ο κ. Μουργελάς επεσήμανε ότι αυτό που πρέπει να γίνει στην παρούσα φάση είναι αυτεπάγγελτα να παρέμβει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να ελέγξει την καταγγελία των κατοίκων της Νομής, κάνοντας αυτοψία στο ποτάμι, για να ελέγξουν το είδος της μόλυνσης και την πηγή της μόλυνσης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις