Το ΤΟΕΒ Τυχερού ζητά από το ΥΠΑΑΤ  ενίσχυση ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ

Αίτημα οικονομικής ενίσχυσης ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ ζητά μέσω επιστολής του, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το διοικητικό συμβούλιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Τυχερού , προκειμένου , όπως αναφέρει ,να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οικονομικές του υποχρεώσεις.

Επίσης, ζητά να ενισχυθεί ο οργανισμός και με ένα αγροτικό όχημα τύπου 4χ4 που θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της λειτουργίας του αποστραγγιστικού αντλιοστασίου Τυχερού-Θυμαριάς, θέση Δουρούτζια, καθώς για το υπάρχον, κρίνεται απαραίτητη η απόσυρσή του. “Τα αντλιοστάσια λειτουργούν οριακά αντιμετωπίζοντας πολλές και συχνές βλάβες εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων ετών , ελλειπή συντήρηση λόγω οικονομικής ανεπάρκειας του ΤΟΕΒ σε συνδυασμό με την οικονομική αδυναμία και των αγροτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον οργανισμό , σημειώνει το Διοικητικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι με τη σειρά και ο Οργανισμός, επίσης δεν μπορεί να αποπληρώσει οφειλές προς της ΔΕΗ, ΙΚΑ, προμηθευτές και ηλεκτρομηχανολογικά συνεργεία.

“Σε αντίθετη περίπτωση ο οργανισμός αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα μέλη του όπως και στην επίβλεψη του αντλιοστασίου” σημειώνει το ΔΣ, επισημαίνοντας ότι ο Τοπικός Οργανισμός αρδεύει περισσότερα από 32.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης , με έντεκα αντλιοστάσια και συμβάλλει στην αποστράγγιση εκτάσεων κατά την περίοδο των πλημμυρών, σε μία περιοχή μήκους 50 χιλιομέτρων από το Πύθιο του δήμου Διδυμοτείχου έως και το Τυχερό.

Τέλος σημειώνει ότι “θα ήταν πολύ σημαντική η σύνταξη μελέτης από πλευράς υπουργείου, σχετικά με αρδευτικό δίκτυο της αγροτικής ζώνης Τυχερού-Φυλακτού καθώς στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί ο αναδασμός από το 1986. Την επιστολή του ΤΟΕΒ, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής , ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στα μέσα Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις