Σύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό

Για άμεση και δυναμική σύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό κάνει λόγο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου σε δηλώσεις του στο σταθμό μας τονίζει ότι θα πρέπει να γίνει πλήρης αξιοποίηση του τουριστικού ρεύματος ώστε η προστιθέμενη αξία να διαχυθεί σε όσο τον δυνατόν περισσότερους παραγωγικούς κλάδους και ιδίως στον αγροτικό τομέα.

 Αυτό το ρόλο εξάλλου έχουν οι περιοδικές εκθέσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων που διοργανώνει η Περιφέρεια με τη συνεργασία παραγωγών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ήδη έγινε μια έκθεση στα Σύβοτα και από αύριο έως και την Κυριακή θα παρουσιαστεί στην παραλία της Πρέβεζας. 

Από τις 8 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου θα οργανωθεί στην Άρτα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας σε πανελλαδικό επίπεδο η συνεισφορά των ξενοδοχείων στο ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε στο 3,5% το 2016. 

Στην Ήπειρο το ποσοστό αυτό κυμαίνεται γύρω στο 1% αν και τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός αναπτύσσεται δυναμικά, αποτελώντας βασικό πυλώνα μεγέθυνσης. 

Την ίδια στιγμή και ειδικά στους προσφιλείς προορισμούς του Ιονίου, καταγράφεται η ανάγκη κατασκευής σύγχρονων και μεγαλύτερων καταλυμάτων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις