Ενημέρωση για συνάντηση  εμπόρων  της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής

Με την συμμετοχή  εμπόρων που απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ποτίδαιας η προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους Προέδρων των 14 Συνεταιρισμών. Παρευρέθηκαν αλφαβητικά οι παρακάτω:

  • DEAS Α.Ε (ΔΕΑΣ Π.)
  • INTERCOMM FOODS S.A.(ΤΣΑΓΚΟΥΛΗΣ Σ.)
  • KONSTANTOPOULOS S.A. "OLYMP" (ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Π.)
  • LADAS FOODS
  • OLIVELLAS Α.Ε. (ΚΑΡΑΒΑΝΑ Μ.)
  • SITHONIA OLIVES S.A (ΑΝΕΓΡΟΝΟΣ  Φ.)
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.)

Το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό και τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν αμφότερους. Οι πρόεδροι αναφέρθηκαν στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους ελαιοκαλλιεργητές, με την επισήμανση να μην επαναληφτούν λάθη του παρελθόντος και οδηγήσουν τους αγρότες να μην παράγουν εμπορεύσιμες και ποιοτικές ποσότητες ελιάς.

Οι έμποροι από την πλευρά τους εξέφρασαν την αγωνία τους για την ποιότητα, η οποία καθορίζει και την εμπορικότητα της ελιάς και επέκριναν την στάση ορισμένων παραγωγών να παραδίδουν το προϊόν τους χωρίς τιμή!!! η οποία οδήγησε και στην χαμηλή τιμή την περσινή χρονιά. Οι παρευρισκόμενοι διαβεβαίωσαν στους παραγωγούς πως το περσινό φαινόμενο τιμών δεν θα επαναληφθεί και φέτος θα είναι σαφώς καλύτερες!!!

Θεωρούμε ότι η συνάντηση  μόνο θετικά στοιχεία έχει να ανάδειξη και γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να βρεθούν λύσεις κοινά αποδεκτές, οι οποίες από ότι φαίνεται μια μερίδα εμπόρων το απαξιεί και αγνόησε το κάλεσμά μας.

Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ που παρευρέθηκαν στην συνάντηση για την άψογή στάση τους που βοήθησε να πραγματοποιηθεί ένας πολύ γόνιμος διάλογος. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Ευχαριστούμε επίσης, το ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΑΚΤΗ ΠΟΡΤΕΣ», για την τόσο εγκάρδια φιλοξενία.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις