Προώθηση ΠΟΠ-ΠΓΕ προϊόντων της  Θεσσαλίας

 Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας συναντήθηκαν  Αναπτυξιακοί φορείς της Θεσσαλίας για να συζητήσουν σχετικά με τις δράσεις προώθησης ΠΟΠ-ΠΓΕ προϊόντων της  Θεσσαλίας.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής. Κ. Γιώργος Λαδόπουλος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποστηρίξει τον Πρωτογενή τομέα σε μια προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δημιουργία θεσμών για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ, μέσα από συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, επαγγελματικές οργανώσεις κ.α. και παράλληλα μέσα από ευρωπαϊκά Προγράμματα.

«Πιστεύουμε στο πρωτογενή τομέα, τόσο στο ζωικό όσο και στο φυτικό κεφάλαιο, εκτιμούμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και βάση αυτής της οικονομικής, ποιοτικής και εμπορικής ανάπτυξης είναι η εξωστρέφεια. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έχει τονίσει ότι εάν δεν αποκτήσουμε εξαγώγιμα προϊόντα δεν θα μπορέσουμε να έχουμε την προστιθέμενη αξία στην παραγωγή και τη μεταποίηση. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες της Περιφερείας, είναι αυστηροί και βεβαιώνουν ότι τα τοπικά προϊόντα είναι άριστα ποιοτικά και πληρούν όλους τους κανόνες της δημόσια υγείας», σημείωσε ο κ. Γ. Λαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου τόνισε πόσο σημαντικό είναι ιδιαίτερα για την περιοχή της Ελασσόνας το ζήτημα της φέτας, καθώς και το αρνάκι, κατσικάκι Ελασσόνας και σημείωσε την ικανοποίησή του στην πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την υποστήριξη των ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων. Τόνισε ότι ο Δήμος Ελασσόνας θα είναι αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια και ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων προς την κατεύθυνση αυτή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις