Τα μυστικά του ΥΠΑΑΤ σε κοινή θέα

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας ανακοίνωσε την μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με τα νέα προϊόντα – καλλιέργειες για τη Βιολογική Γεωργία και τη δημοσιεύει για πρώτη φορά εφόσον δεν το έκανε το υπουργείο. Ακολουθεί η ανακοίνωση του της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών:

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες, όταν με επιστολή μας στην ηγεσία του Υπουργείου είχαμε ζητήσει να δοθεί στη δημοσιότητα η μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με τα νέα προϊόντα – καλλιέργειες για τη Βιολογική Γεωργία.  Για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου το θεωρεί κρατικό μυστικό. Εμείς είχαμε υποσχεθεί ότι εάν δεν το κάνουν αυτοί θα το κάνουμε εμείς. Για μια ακόμη φορά θέλουν τους αγρότες στο σκοτάδι, για να εφαρμόσουν ότι αυτοί θα επιλέξουν.

Σημειώνεται ότι θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στα ποσά της ενίσχυσης (επιμέρους και στο σύνολο) και να είναι έτοιμοι για αντιδράσεις.  Από ότι δείχνουν τα πράγματα, θα ζήσουμε μια από τα ίδια. Δεν θέλουν και δεν ξεκαθαρίζουν τι ποσά έχουν απομείνει. Απλά εμείς θυμίζουμε δηλώσεις του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού, ότι το ποσό το αρχικό για Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία, ήταν 430 εκατομμύρια. Έχουν δεσμεύσει 230 εκατομμύρια για την περιβόητη Natura, από ότι λένε θέλουν και 200 εκατομμύρια για τη Βιολογική Κτηνοτροφία, έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις του προηγούμενου προγράμματος για όλες τις δράσεις των Αγροπεριβαλλοντικών των ετών 2015-2016 και πάει λέγοντας. Την ίδια ώρα κάποιοι «σύμβουλοι» ετοιμάζονται για να μοιράσουν υποσχέσεις και ενισχύσεις. 

Δείτε εδώ την μελέτη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις