Β. Κόκκαλης: εντατικοποίηση των ελέγχων στις εισαγωγές προϊόντων

Η παρουσία του Υφυπουργού Β. Κόκκαλη στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στην Κέρκυρα.

 

Στα πλαίσια του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση με θέμα: «Ο λόγος στα Ιόνια Νησιά», ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης, στην σύντομη ομιλία του την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αξιοποιήσει η χώρα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως, τη γεωγραφική της θέση, τη βιοποικιλότητα και το εγχώριο παραγωγικό δυναμικό.

 

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μέτρο για τη στήριξη της λειτουργίας των Ομάδων Παραγωγών, καθώς και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις εισαγωγές προϊόντων και πολλαπλασιαστικού υλικού. Χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός ανέφερε: «Στις σύγχρονες συνθήκες εμπορίου, όπου καθημερινά φτάνουν στα σημεία εισόδου της χώρας φυτά, πολλαπλασιαστικό υλικό και γεωργικά προϊόντα από όλο τον κόσμο, είναι κρίσιμο να στελεχωθούν άρτια οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να προλαμβάνεται τυχόν είσοδος στη χώρα παθογόνων τα οποία μπορούν να αποβούν καταστροφικά για την πρωτογενή παραγωγή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εμφάνιση του επιθετικού παθογόνου Ξυλέλα στη γειτονική Ιταλία για το οποίο δεν έχει ακόμη βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης και η παρουσία του οδήγησε στην κοπή χιλιάδων ελαιόδεντρων. Αυτή τη στιγμή η αποσόβηση της εισόδου του εν λόγω παθογόνου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου».

 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς των Ιονίων Νήσων καθώς και με εκπροσώπους παραγωγών.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις