Παράνομο κυνήγι  στη Μεσσηνία

Αν και η κυνηγετική περίοδος είναι σε εξέλιξη, δεκάδες είναι οι μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί στη Μεσσηνία από θηροφύλακες και δασικούς υπαλλήλους για παράνομο κυνήγι στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βασικές παραβάσεις που βεβαιώνονται είναι παράνομο κυνήγι αγριογούρουνου με θηλιές και πουλιών με ηχομιμητικές συσκευές. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν κατασχεθεί παράνομες συσκευές που προκαλούν και παραπλανούν πουλιά και έχουν κατατεθεί οι σχετικές μηνύσεις.

Ωστόσο αυτό που έχει προκαλέσει έκπληξη τόσο στους θηροφύλακες όσο και στους δασικούς υπαλλήλους είναι η εφευρετικότητα στις θηλιές που φτιάχνουν κάποιοι για αγριογούρουνα, χρησιμοποιώντας ό,τι μέσο και πρωτοτυπία μπορούν.

Πάντως τα πρόστιμα για παράνομο κυνήγι τσουχτερά. Σύμφωνα με τον δασάρχη Καλαμάτας Σπύρο Κατσίποδα, όποιος συλλαμβάνεται με ηχομιμητική συσκευή εκτός από τη μήνυση και την κατάσχεση του όπλου, τιμωρείται και με διοικητικό πρόστιμο το οποίο ξεκινά από 500 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1500 ευρώ.

Συνολικά φέτος από την αρχή του χρόνου έως τώρα έχουν κατατεθεί από θηροφύλακες και δασικούς υπαλλήλους στην περιοχή της Μεσσηνίας 16 μηνύσεις για παράνομο κυνήγι και έχουν γίνει 9 κατασχέσεις όπλων.

Επίσης, έχουν κατατεθεί 6 μηνύσεις για κυνήγι πουλιών με αγκίστρια και 8 μηνύσεις για κυνήγι με ηχομιμητικές συσκευές, οι 6 από αυτές έχουν κατατεθεί την κυνηγετική περίοδο που διανύουμε τώρα. Τέλος, έχουν κατατεθεί και 5 μηνύσεις για θηλιές για αγριογούρουνα.

 

knf.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις