Σε απόγνωση οι κερασοπαραγωγοί

Μετά από πρόσκληση αγροτών κερασοπαραγωγών στην περιοχή της Άρνισσας και της Παναγίτσας πήγαμε και καταγράψαμε με την κάμερα  τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις κερασοκαλλιέργιες. Σύμφωνα με δηλώσεις των αγροτών την φετινή χρονιά λόγω των καιρικών συνθηκών ο καύσωνας  τις ημέρες του Απριλίου έκανε ζημία στην καρπόδεση των κερασιών.
 
Οι αγρότες ζητούν από τον ΕΛΓΑ να εντάξουν την ζημία αυτή σε πρόγραμμα αποζημίωσης.  Εξάλλου οι εισφορές των αγροτών προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μεγάλες και δικαιούνται αποζημίωση όπως μας αναφέρουν και στο παρακάτω μας βίντεο.
 
Στην κάμερά μας  δηλώσεις μας έκαναν οι δύο Πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρνισσας και Παναγίτσας και αγρότες των περιοχών οι οποίοι μας παρουσίασαν την καταστροφή η οποίο αγγίζει το 100%  .
 
Σύμφωνα με τους Προέδρους οι εκτάσεις κερασοκαλλιέργειών στην Άρνισσα είναι 5000 στρέμματα και στην Παναγίτσα 3000 στρέμματα.
 
Τις επόμενες μέρες θα γίνουν συναντήσεις αγροτών κερασολλιεργητών της ευρύτερης περιοχής Βεγορίτιδας (Κοζάνης και Φλώρινας) για να οργανωθούν ώστε να διεκδικήσουν αποζημιώσεις .

πηγη:tastv.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις