Το χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες στη Λάρισα και στη Φλώρινα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στα κηπευτικά στην Σπηλιά η χθεσινή χαλαζόπτωση. Η έντονη χαλαζόπτωση έπληξε,  τις υπαίθριες καλλιέργειές τους και καταστρέφοντας ολοκληρωτικά χιλιάδες φυτά.

Τα «χτυπήματα» του χαλαζιού στις ντομάτες ήταν αλλεπάλληλα και δεν άφησαν τίποτα όρθιο στην περιοχή «Τσαίρια» της τοπικής κοινότητας Σπηλιάς. Οι παραγωγοί είδαν μέσα σε λίγες ώρες το μόχθο τους να πηγαίνει χαμένος και τις ελπίδες τους για ένα σχετικά ικανοποιητικό εισόδημα από την καλλιέργειά τους να «πνίγονται» στο χαλάζι και την δυνατή βροχή.

Υπήρξε επικοινωνία με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο από τον οποίο ζητήθηκε να γίνουν άμεσες εκτιμήσεις στις καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από πρωτοφανή χαλαζόπτωση για την περιοχή. Την επικοινωνία είχε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Ιωάννης Αργυρίου ο οποίος πήρε τη διαβεβαίωση ότι κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρεθεί στην περιοχή την ερχόμενη Δευτέρα για μια πρώτη καταγραφή.

Μεγάλες ζημίες στις καλλιέργειες, στα ηλιόσπορα και στους  κήπους προκάλεσε  το χαλάζι που έπεσε  στην περιοχή Ιτέα Φλώρινας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις