Καταστροφικές ήταν οι επιπτώσεις σε αγροτικές καλλιέργειες στις Σέρρες

Καταστροφικές ήταν οι επιπτώσεις σε αγροτικές καλλιέργειες, της χθεσινή ισχυρής νεροποντής, σε συνδυασμό με δυνατό αέρα και χαλάζι που έπληξε πολλές περιοχές της Π.Ε Σερρών. Στην περιοχή της Βισαλτίας, γύρω στις 4 το απόγευμα, ο δυνατός αέρας και βροχή προκάλεσαν την πτώση ενός πλάτανου και τεσσάρων κυπαρισσιών στην πλατεία της τοπικής κοινότητας Δάφνης, το ένα μάλιστα έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος στη Δάφνη και στο Καστανοχώρι, ενώ σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗΕ η αποκατάσταση θα γίνει τις βραδινές ώρες. Στην περιοχή ήδη επιχειρούν συνεργεία της επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του Δήμου Βισαλτίας.

Προβατάς «στο ίδιο έργο θεατές»
Για ακόμη μια φορά μετρούν πληγές οι αγρότες στην περιοχή του Προβατά που είδαν τις εναπομείνασες καλλιέργειες τους να χάνονται, υπό το μένος των καιρικών φαινομένων. Ήδη σε κάποια χωράφια προχώρησαν σε επανασπορά λόγω προηγούμενης χαλαζόπτωσης αλλά ούτε τώρα μπόρεσαν να γλιτώσουν την καταστροφή.

Μεγάλες ζημιές στο Λιβαδοχώρι 
Στην περιοχή Λιβαδοχωρίου πάνω από 3.500 στρέμματα επλήγησαν χθες από το χαλάζι και την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες με φυστίκια, καπνά, βαμβάκι, ηλιόσπορο και καλαμπόκι. Στην περιοχή προκλήθηκε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος που διήρκησε περίπου πέντε ώρες.

Κλιμάκια γεωπόνων στις πληγείσες περιοχές
Από το πρωί κλιμάκια του ΕΛΓΑ, με την τομεάρχη κυρία Λίτσα Λαχουρά, επισκέπτονται τις περιοχές που υπέστησαν καταστροφές,προκειμένου να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών.  Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή στον ηλίανθο , λίγες ημέρες πριν την συγκομιδή, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν οι καλλιέργειες βαμβακιού, που σε ορισμένες περιπτώσεις έμειναν μόνο οι κορμοί , καθώς και στα φιστίκια. Μικρότερες ήταν οι ζημιές στα καλαμπόκια. Επίσης κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στην περιοχή της Παλαιοκώμης όπου χτυπήθηκαν αμπελοκαλλιέργειες , ενώ μικρότερες ζημιές σε καλλιέργειες αναφέρονται στις περιοχές Ιβήρων και Ευκαρπίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις