Η ΔΕΗ «στεγνώνει» τη γη

Πολλοί οι αγρότες που επικοινώνησαν μαζί μας στο agrocapital.gr, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την τιμή του Αγροτικού Ηλεκτρικού Ρεύματος και τις προϋποθέσεις που θέτει η ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών τους. Το γεγονός ότι η ΔΕΗ απαιτεί το 70% του οφειλών - για το αγροτικό ρεύμα που κατανάλωσαν - ώστε να προχωρήσει σε διακανονισμό, «εξοντώνει» οικονομικά τους Έλληνες αγρότες.

Το εκτός ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας 70% που απαιτεί η ΔΕΗ σε συνδυασμό με τον υπερτριπλασιασμό του Αγροτικού Τιμολογίου τα τελευταία χρόνια (0,032€ η κιλοβατώρα το 2008, σήμερα 0,098€ με αύξηση του ΦΠΑ από 9% σε 13% συν πρόσθετες χρεώσεις) θα υποχρεώσει αγρότες να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες τους.

Μιλάμε, εδώ και χρόνια, για τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο πρωτογενής τομέας στην ανάταξη της χειμαζόμενης ελληνικής οικονομίας. Μιλάμε για την πολύτιμη «εξωστρέφεια» και για την αναγκαία –εάν θέλουμε να παράγουμε και εξάγουμε αγροτικά προϊόντα - μείωση του κόστους παραγωγής. Αλλά ……….. η ΔΕΗ (και όποιοι άλλοι φέρουν ευθύνη) δεν αντιλαμβάνονται ότι, «στεγνώνουν» την καλλιεργούμενη γη, στερούν από τον έλληνα αγρότη κάθε ελπίδα και κρατούν την οικονομία, μέσα στο τέλμα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις