«Ιόνια Γη» Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας η ετήσια Τακτική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την συμμετοχή των εταίρων της και από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες των νησιών μας.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησαν με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος έδωσε το στίγμα της μέχρι τώρα πορείας της Σύμπραξης στον αγροτικό χώρο της Π.Ι.Ν. και ανέλυσε περεταίρω την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η Περιφέρεια στον πρωτογενή τομέα, ενώ εκ μέρους της Π.Ε.Δ.Ι.Ν. χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κώστας Νικολούζος.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Σύμπραξης κ. Παύλος Μπουχάγιερ, Επίκουρος Καθηγητής του Ιονίων Νήσων, ο οποίος παρουσίασε την μέχρι σήμερα πορεία της Σύμπραξης και ανέπτυξε την στρατηγική που θα ακολουθηθεί στο άμεσο μέλλον. Ακλούθησαν τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Εταίρων της Σύμπραξης.

Εν συνεχεία το Σώμα της Συνέλευσης, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της Σύμπραξης, συζήτησε και ενέκρινε ομόφωνα μετά από ψηφοφορία τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης εις τα οποία περιλαμβάνονταν η  Συμμετοχή της Σύμπραξης σε Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Εθνικούς και Ενωσιακούς Πόρους, η Ίδρυση Τράπεζας Σπόρων τοπικών αβελτίωτων ποικιλιών, η θέσπιση Σήματος Εντοπιότητας με τον τίτλο «Προϊόντα Ιόνιας Γής» και η συμμετοχή των παραγωγών μας σε εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τέλος, μετά από ενημέρωση για τον προγραμματισμό και τις τρέχουσες δράσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον πρωτογενή τομέα την οποία πραγματοποίησε προς τα μέλη του σώματος ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας κ. Ιωάννης Φοντάνας συζητήθηκαν ζητήματα του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας που άπτονται των καταστατικών αρμοδιοτήτων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις