ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: Η ώρα της αλήθειας

Εκτός των προαναγγελθέντων παρεμβάσεων του Υπουργείου ( ενδεικτικά εδώ & εδώ ) για την αποκατάσταση των αδικιών και στρεβλώσεων της μη παραμετροποίησης, αναμένεται και η εκδίκαση σειράς αγωγών για το θέμα που κατατέθηκαν από μέλη του συλλόγου ( εδώ ) και εκκρεμοδικούν από το 2014.

Ορίσθηκε ήδη δικάσιμος της πρώτης εξ' αυτών ( κατατέθηκε τον Νοέμβριο 2014 ) για την Δευτέρα 26/11. Η υπό εκδίκαση αγωγή δεν αφορά την μη παραμετροποίηση αλλά την υποχρεωτική επιστροφή (κούρεμα) 20% των πωλήσεων 2013 με έκδοση πιστωτικών τιμολογίων. Επειδή για το θέμα εκκρεμεί απόφαση πιλοτικής δίκης που έγινε στο ΣΤΕ από το 2017, θεωρείται βέβαιη η αναβολή της..

Για την κύρια αγωγή που αφορά την μη παραμετροποίηση τιμών και την εξ' αυτού προκληθείσα άνιση μεταχείριση, αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών δικάσιμος εντός του Α΄ τριμήνου 2019.

Οι ενάγοντες που δεν έστειλαν μέχρι σήμερα επικυρωμένη εξουσιοδότηση στο δικηγορικό γραφείο, μπορούν να την εκτυπώσουν εδώ και αφού την συμπληρώσουν / επικυρώσουν να την στείλουν το συντομότερο. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις