Βάζουμε δικλίδα ασφαλείας στην τιμή του βαμβακιού

Να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο με την τιμή του Ελληνικού βαμβακιού, επιχειρεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη.

Ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους ο κ. Κόκκαλης έχει εκκινήσει κύκλο διαβουλεύσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, προκειμένου να καθοριστούν οι κανόνες που θα διαμορφώνουν μία εμπορική τιμή για το προϊόν κοινά αποδεκτή απ’ όλες τις πλευρές.

Για το λόγο αυτό, από τις 5 Δεκεμβρίου του 2018, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε σχετικό έγγραφο στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο οποίο και επισημαίνει τα εξής: «Το βαμβάκι και η διαδικασία πώλησης και ειδικότερα η τιμή που λαμβάνει από τους εκκοκιστές προς τους εμπόρους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο μας.

Ενόψει τούτου επιθυμώ να ξεκινήσει μια συνεργασία προκειμένου να καταλήξουμε σε μια κοινή αποδεκτή θεσμικά και νομικά λύση για τους εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, των Εκκοκιστών, των Κλωστοϋφαντουργών, των Εμπόρων και Παραγωγών Πολλαπλασιαστικού Υλικού, των Οργανωμένων Παραγωγών, Της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και γενικώς όσων μετέχουν στην Ομάδα Εργασίας για το Βαμβάκι, ώστε το βαμβάκι συγκεκριμένης ποιότητας να λαμβάνει ενδεικτική τιμή πώλησης.

Στόχος μας είναι η επιβράβευση του παραγωγού, ο οποίος διαθέτει στην αγορά ποιοτικό προϊόν με την ανταμοιβή της εργασίας του σε ένα ενδεικτικό τουλάχιστον πλαίσιο τιμής πώλησης, λαμβανομένου υπόψη των δικαιωμάτων περί ελεύθερου ανταγωνισμού της αγοράς και πώλησης του βάμβακος.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις