Συνάντηση Κόκκαλη – Θάνου με αντικείμενο την τιμή στο βαμβάκι

Με κεντρικό θέμα συζήτησης την πώληση του βαμβακιού και τις συνθήκες διαπραγμάτευσης της τιμής του από τους παραγωγούς, συναντήθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης με την Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού κ. Βασιλική Θάνου.

Τονίστηκε δε ιδιαίτερα πως ο διάλογος ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, ο οποίος απέστειλε έγγραφο στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018, πριν την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, στο οποίο αιτούνταν την εξεύρεση λύσης αναφορικά με την σύνδεση της τιμής πώλησης του βάμβακος με την ποιότητα. Παράλληλα, στα πλαίσια των εργασιών της ομάδας εργασίας για το βαμβάκι, συμφωνήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η σύνδεση τιμής και ποιότητας, με σκοπό την επιβράβευση του βαμβακοπαραγωγού που διαθέτει ποιοτικά ανώτερο προϊόν.
Αναφορικά δε με τις καταγγελίες των αγροτών περί καρτέλ έχει αναλάβει την διερεύνηση η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία αφού διεξαγάγει τις σχετικές έρευνες και συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία αποδείξεων τέτοιων πρακτικών, θα αποφανθεί σε συνεδρίαση του σώματος.

Τέλος ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη οργάνωσης των παραγωγών σε ομάδες και την ενεργή συμμετοχή τους στην διεπαγγελματική βάμβακος ώστε να προωθηθούν τα δίκαια αιτήματά τους μέσω των εκλεγμένων οργάνων που θεσμικά συνομιλούν με το Υπουργείο. Κλείνοντας έδωσε την διαβεβαίωσή του πως πλέον όταν παραδίδεται το βαμβάκι δεν θα υπάρχουν ανοιχτές τιμές και πως παραμένει σε ανοικτή επικοινωνία με την Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου για την με κάθε τρόπο αγαστή συνεργασία με στόχο το συμφέρον των παραγωγών και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις