Χωρίς αντίκρισμα οι υποσχέσεις για τους τευτλοπαραγωγούς

Αποζημιώσεις 3,2 εκ. ευρώ περίπου καταβλήθηκαν στους τευτλοπαραγωγούς του Έβρου για τις ζημιές του 2017, ενώ υπήρξε πρόβλεψη και για την αποζημίωση των ελάχιστων ζημιών που υπήρξαν πέρυσι.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης. Στην ίδια απάντηση αναφέρεται επίσης πως σχετικά με τα ασυγκόμιστα ζαχαρότευτλα, συνολικής έκτασης 2.300 στρεμμάτων, δεν έγιναν αναγγελίες και δεν υποβλήθηκαν δηλώσεις στον ΕΛΓΑ, καθώς δεν εντάσσονται στα καλυπτόμενα ασφαλιστικά ζημιογόνα αίτια που προβλέπει ο κανονισμός του Οργανισμού, ενώ δεν είναι δυνατή η ένταξή τους σε προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ). Τέλος, το υπουργείο υπογραμμίζει πως στο πλαίσιο του στόχου για την ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας, εξασφαλίστηκε συνδεδεμένη ενίσχυση ύψους 72 ευρώ ανά στρέμμα, η οποία θα συνεχίσει να χορηγείται μέχρι το 2020 και με πρόβλεψη να διατηρηθεί και στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, από το 2021.

«Οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί στους παραγωγούς παραμένουν χωρίς αντίκρισμα», σχολιάζει ο κ. Δημοσχάκης, σημειώνοντας, παράλληλα, πως «το υπουργείο τηρεί…σιγή ασυρμάτου, τόσο για τις εκκρεμότητες του 2017 όσο και για την πληρωμή της παραγωγής του 2018», για την οποία, όπως υποστηρίζει, υπήρχε δέσμευση ότι θα πληρωθεί μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις