«Πυρά» κατά δήμου Ορεστιάδας για μετάταξη εργαζομένων ΕΒΖ

Τα πυρά της μειοψηφίας δέχθηκε εχθές, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, για την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην ανοίξει, τελικά, ούτε μία θέση για τους υπό μετάταξη εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

«Λυπηρή και απογοητευτική» χαρακτήρισε τη στάση του Δήμου ο επικεφαλής της παράταξης «Είναι στο Χέρι μας», Ηλίας Αγγελακούδης, κάνοντας λόγο για «κομπλεξικές, αν όχι εκδικητικές συμπεριφορές». «Δε γίνεται ο δήμος να έχει έλλειψη προσωπικού, να μας δίνεται η ευκαιρία, και εμείς, τελικά, να μην την εκμεταλλευόμαστε, αλλά να δείχνουμε μία τέτοια κομπλεξική συμπεριφορά. Ειδικά όταν έχουμε συμφωνήσει στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, ότι, ναι μεν θα πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις, αλλά ότι θα ανοίξουμε κάποιες θέσεις για κάποιους από τους εργαζόμενους», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελακούδης.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου, καταλόγισε επίσης ευθύνες στον δήμαρχο Ορεστιάδας, σημειώνοντας πως εξαιτίας της παρελκυστικής πολιτικής του χάθηκε η ευκαιρία που 35 Δήμοι και 2 Περιφέρειες εκμεταλλεύτηκαν, ανοίγοντας θέσεις για τη μετάταξη εργαζομένων της Βιομηχανίας. «Χάσαμε την ευκαιρία που οι άλλοι δήμοι και περιφέρειες πέτυχαν, δηλαδή, αφενός να στελεχωθούν, αφετέρου να μη γυρίσουν την πλάτη στους εργαζόμενους, αλλά να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο…», ανέφερε συγκεκριμένα η κα. Γκουγκουσκίδου.
«Είναι θλιβερό να προσπαθούν κάποιοι, πάνω σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ε. Β. Ζ., να μπαίνουν σε ένα μικροπολιτικό πεδίο αυτοδιοικητικής χροιάς», απάντησε ο κ. Μαυρίδης, ο οποίος κάλεσε τους συμβούλους της μειοψηφίας «να περιμένουν λίγες ημέρες για τις εξελίξεις», αφού, όπως είπε, «τότε θα φανεί πού, τελικά, θα απορροφηθούν οι εργαζόμενοι και τότε θα μπορεί να γίνει μία συζήτηση για το ποιοι τους εξαπάτησαν…».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις