Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν την Τέταρτη 10 Απριλίου στον κόμβο της Αμφιλοχίας οι κτηνοτρόφοι μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας.

Οι παραγωγοί οδηγούνται σε αφανισμό εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, καθώς και την ασφυκτική πίεση των γαλακτοβιομηχανιών, με βασικό πρόβλημα τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού για το σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μεγάλη μείωση της τιμής στο γάλα και το κρέας.

 

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους «….το συνεχιζόμενα αυξημένο κόστος παραγωγής, η άρνηση του ΕΛΓΑ να δώσει αποζημιώσεις για καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από κακοκαιρίες και αρρώστιες, η συνεχιζόμενη τακτική των καθυστερήσεων απόδοσης των αποζημιώσεων, μαζί με τη ληστρική αφαίμαξη του αγροτικού εισοδήματος μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι παραγωγοί διεκδικούν : Καμιά μείωση της τιμής του γάλακτος και κρέατος. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος. Μείωση του κόστους παραγωγής στο ρεύμα και τις ζωοτροφές, με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση. Ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνει επιτέλους ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα, καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο γάλα Ενόψει του Πάσχα να γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι στα σύνορα και σφαγεία στις εισαγωγες κρεατος. Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις ζωονόσους και τα άλλα φαινόμενα και την παραγωγή και το κεφάλαιο. Άμεση πληρωμή των απλήρωτων προγραμμάτων φυτικής και βιολογικής κτηνοτροφίας.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις