Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές

Η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Ηρακλείου ενημερώνει ότι μετά από  Απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εφαρμόζεται το μέτρο απαγόρευσης της εισόδου και κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2019 (έως 31 Οκτωβρίου 2019) από ώρα 00:00 έως και 24:00  για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) και κατηγορίας 5 (κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ), στα δάση-ευπαθείς περιοχές του Νομού Ηρακλείου, ως εξής:

  1. Σύμη , Δήμου Βιάννου
  2. Ρούβας-Ζαρός, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού
  3. Γιούχτας, Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων
  4. Φουρνί, Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων
  5. Κέρη, Δήμου Μαλεβιζίου

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας των παραπάνω περιοχών, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις