Βιοτεχνία με πολύτιμα αιθέρια έλαια ΑΦΦ και έλαια καρπών στο Ορφάνι Καβάλας

Βιοτεχνία παρασκευής αιθέριων ελαίων από Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, αλλά και παραγωγή ελαίων από ψυχρή έκθλιψη των καρπών τους, έχει ιδρύσει και λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια ο Αχιλλέας Καλανίδης στο Ορφάνι Καβάλας.

Μάλιστα η επιχείρηση διαθέτει και το δικό της αποστακτήριο που σημαίνει πως η απόσταξη και έκθλιψη των καρπών, οι διαδικασίες δηλαδή παραγωγής των ελαίων γίνονται άμεσα και την ώρα που πρέπει, χωρίς να υποβαθμίζεται η πρώτη ύλη καθόλου.
Η επιχείρηση Έλαια Παγγαίου διαθέτει και 14 στρέμματα με δικές του καλλιέργειες σε Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, όπως Ρίγανη, Λεβάντα, Φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο και 5 στρέμματα λινάρι, από τα οποία βγαίνει το λινέλαιο με ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, με ιδιότητες κατά της χοληστερίνης, καταπραύνει τον οισοφάγο και τις καούρες στο στομάχι.
Επίσης τα έλαια των καρπών είναι από Ελληνικά πυρηνόκαρπα, όπως το Αμυγδαλέλαιο, Βερυκοκκέλαιο, Κολοκυθέλαιο-κατά του καρκίνου του Προστάτη- που παράγει είναι εξαιρετικής ποιότητας!
Τα αιθέρια έλαια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και τα έλαια των καρπών, έχουν καταπληκτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, είτε μέσω κατάποσης, είτε μέσω της απλής επάλειψης. Μπορούν να υπάρξουν εκπληκτικά αποτελέσματα σε θέματα εκζέματος, ακμής, δερματικών παθήσεων και κυρίως ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, που με αυτό τον τρόπο ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα θεραπεύει και κρατά υγιή έναν οργανισμό.
Η τελευταία καινοτομία της επιχείρησης είναι η παραγωγή κανναβέλαιου, από Ελληνική βιομηχανική κάνναβη που προμηθεύεται από την Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καλανίδης ωστόσο σκέφτεται να προβεί και σε καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης αρχικά με τρία στρέμματα.
Τα προϊόντα της επιχείρησης φεύγουν στην τοπική αγορά, ωστόσο με την καλύτερη ενημέρωση του κοινού για τις ευεργετικές ιδιότητες των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών -ΑΦΦ-, αλλά και των ελαίων των καρπών, ίσως τα προϊόντα να πωλούνται πολύ πιο γρήγορα στο μέλλον. Λειτουργεί και ιστοσελίδα με το όνομα Pagaio oils, όπου μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για τη γκάμα των προϊόντων ελαίων που παράγονται.
«Αυτό που χρειάζεται είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τις ευεργετικές ιδιότητες των ΑΦΦ και να ξεκινήσει να τα προτιμά όπως αυτό γίνεται στο εξωτερικό. Επίσης θα μπορούσε να γίνει και συζήτηση και με τους Κτηνοτρόφους για την εκκίνηση της χορήγησης ελαίων από ΑΦΦ, όπως το Ριγανέλαιο για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών αλλά και για προληπτική χρήση», υπογράμμισε ο κ. Καλανίδης.
Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν, αρκεί να μάθουμε να συζητάμε, να ακούμε και να εμπιστευόμαστε τους τοπικούς παραγωγούς. Ειδικά από το τελευταίο μόνο καλό έχει να δει η Ελλάδα!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις