Μεγάλες καταστροφές σε θερμοκήπια και καλλιέργειες ακτινιδίων

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες στη Ζηλωτή, το Εράσμιο και το Δασοχώρι του δήμου Τοπείρου από τον πολύ δυνατό αέρα και τον ανεμοστρόβιλο –όπως μας μεταφέρουν –  που έπληξε τις καλλιέργειές τους το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου προκαλώντας πολύ μεγάλες καταστροφές. Ιδιαίτερα έχουν πληγεί οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες που κυριολεκτικά τις …ξεσκέπασε. Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες από το θερμοκήπιο του κ. Απόστολου Σαράφη που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής

Μεγάλες καταστροφές σε θερμοκήπια από τον ανεμοστρόβιλο

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Σαράφης ανέφερε πως ο ανεμοστρόβιλο έσπασε το στέγαστρο από το θερμοκήπιό του όπου καλλιεργεί κηπευτικά και έσκισε όλο το νάιλον που ήταν καλυμμένο. Ο κ. Σαράφης αποτιμά τις ζημιές που υπέστη σε 30.000 – 40.000 ευρώ και όπως ανέφερε καλλιεργεί κηπευτικά από το 2004 και πρώτη φορά του συνέβη αυτή η καταστροφή, ελπίζοντας ότι ο ΕΛΓΑ θα μεριμνήσει για αποζημίωση.

Πράγματι γεωπόνος του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε χθες το θερμοκήπιο του κ. Σαράφη καταγράφοντας τις καταστροφές.

Καταστροφές και σε ακτινίδια στο Δασοχώρι

Απ’ την μανία του ανεμοστρόβιλου δεν ξέφυγαν και τα ακτινίδια . Έτσι καταστροφές σε καλλιέργειες ακτινιδίων σημειώθηκαν στην περιοχή του Δασοχωρίου. Ο γεωπόνος του ΕΛΓΑ κατέγραψε τις καταστροφές.

Να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο του ανεμοστρόβιλου έχει συμβεί αρκετές φορές στην περιοχή του Ερασμίου, του Δεκάρχου, της Εξοχής, της Γενισέας.  Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2011 έπληξε ανεμοστρόβιλο το Δέκαρχο ξηλώνοντας στέγες σπιτιών ευτυχώς χωρίς θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις