Εξοικονόμηση ενέργειας και εκμετάλλευση οργανικών απορριμμάτων στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Περισσότερες από 70 B2B συναντήσεις μεταξύ γερμανικών εταιριών και ελληνικών εταιριών και φορέων πραγματοποιούνται από σήμερα και για τις δύο επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής και ημερίδας με θέμα: “Εξοικονόμηση ενέργειας και εκμετάλλευση οργανικών απορριμμάτων στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων”, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

 

Λόγω της μεγάλης ζήτησης από ελληνική πλευρά, αλλά και του ενδιαφέροντος των γερμανικών επιχειρήσεων για το περιθώριο ανάπτυξης του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα, η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την ίδια ακριβώς θεματολογία.

 

Σημειώνεται ότι στην ημερίδα, εκτός από περίπου 120 ανώτατα στελέχη γερμανικών και ελληνικών εταιριών και φορέων της αγοράς, συμμετέχει και εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

 

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Τζιρίτης, τόνισε ότι στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει συνεχώς να αποτελεί βασική προτεραιότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς είναι δυνατόν να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των απαιτήσεων σε ενέργεια, καθώς και σε μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων.

 

H Γενική Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κα Sibylla Bendig, χαιρέτισε τις προσπάθειες του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου προς την εντατικότερη χρήση πράσινων τεχνολογιών, καθώς είναι πλέον ορατές οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και επομένως η ανάγκη για συστηματικότερες δράσεις.

 

Ο Διευθυντής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, κ. Matthias Hoffmann, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των εν λόγω διοργανώσεων εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις, ενώ παρουσίασε το πρόγραμμα παρόμοιων δράσεων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για το επόμενο έτος. Όπως είπε, τον Φεβρουάριο προγραμματίζεται εκδήλωση με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων και τον Ιούνιο ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας στον τουρισμό.

 

Επτά γερμανικές εταιρίες με καινοτόμες εφαρμογές και προϊόντα αιχμής από τον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας και εκμετάλλευσης οργανικών απορριμμάτων παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές ανέλυσαν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθώς και τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα.

 

Οι παρουσιάσεις της ημερίδας πρόκειται να αναρτηθούν τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στην ενότητα εκδηλώσεις: www.german-chamber.gr πληροφορίες στο τηλ. 2310 32 77 33.  

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις