Παράταση έως τέλος Φεβρουαρίου 2020 για τις βεβαιώσεις ογκομέτρησης δεξαμενών οινοποιείων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου χαιρετίζει την παράταση της προθεσμίας υποβολής πιστοποιητικών/βεβαιώσεων αναγραφής γεωμετρικών στοιχείων ή ογκομετρικών πινάκων για δεξαμενές οινοποιείων.

Υπενθυμίζουμε ότι με την απόφαση Α. 1288/18-07-2019 (ΦΕΚ Β 3083 της 31.07.2019), του Διοικητή της ΑΑΔΕ, καταργήθηκε η υποχρεωτική ογκομέτρηση δεξαμενών για τα οινοποιεία, κλείνοντας έτσι με αίσιο τρόπο τον κύκλο των δυσμενών μέτρων που συνδέονταν με τον Ε.Φ.Κ. το κρασί και ικανοποιώντας πάγιο αίτημα που είχε υποβάλει ο ΣΕΟ.

Ωστόσο με την ίδια απόφαση και για τις υπάρχουσες φορολογικές αποθήκες, οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε εντός τριμήνου από την έκδοση της απόφασης, δηλαδή μέχρι την 01.11.2019, να υποβάλουν αντίστοιχα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η σχετική κοστοβόρα ογκομέτρηση

Με αίτημα του της 17.10.2019, και αντίστοιχες παραστάσεις στις αρμόδιες αρχές, ο Σ.Ε.Ο. τόνισε ότι η αναζήτηση των σχετικών βεβαιώσεων ήταν χρονοβόρα και συχνά περίπλοκη ενώ ο τρύγος, οποίος ιδιαίτερα φέτος ήταν μακρύς και δύσκολος ανάγκασε την συντριπτική πλειοψηφία των οινοποιείων να επικεντρωθούν για πολλές εβδομάδες, ή ακόμα και μήνες, στις αμπελουργικές και οινοποιητικές εργασίες.

Ζητήσαμε ως εκ τούτου να δοθεί παράταση μέχρι την 1η Μαρτίου 2020, για την σχετική υποβολή. Με την απόφαση υπ’ αριθμ. Α.1458/3-12-2019 (Β 4630), ο Διοικητής της ΑΑΔΕ έδωσε πράγματι την σχετική παράταση μέχρι την 29.02.2020.

Ο Σύνδεσμος συνεχίζει απρόσκοπτα τις προσπάθειες του για την στήριξη των αιτημάτων του κλάδου και ευελπιστεί στην συνέχιση της καλής συνεργασίας με την Διοίκηση για το καλό του ελληνικού κρασιού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις