Εκκρεμότητες για την ενίσχυση των λαϊκών αγορών

Η πανελλαδική ομοσπονδία συλλόγων παραγώγων αγροτικών προϊόντων πωλητών λαϊκών αγορών έστειλε επιστολή προς τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη σχετικά με εκκρεμότητες για την ενίσχυση των λαϊκών αγορών.Δείτε την επιστολή:

 Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, οι Λαϊκές Αγορές ιδρύθηκαν την δεκαετία του 1930. Η διαρκής ανάγκη του κόσμου για φρέσκα αγροτικά προϊόντα διατροφής στις καλύτερες τιμές οδήγησε τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών στην σημερινή του μορφή ώστε να λειτουργούν εβδομαδιαίως 290 λαϊκές αγορές στην Αττική και σ' αυτές δραστηριοποιούνται 10.000 αγρότες παραγωγοί. Με προτάσεις στο παρελθόν αλλά και το έγγραφο 3446|11/06/2019 η Πανελλαδική Ομοσπονδία ζήτησε την υλοποίηση των εκκρεμοτήτων των αποφάσεων της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών και η Εκτελεστική Επιτροπή Περιφέρειας Αττικής στην 11η συνεδρίαση στις 14/06/2019 έκανε δεκτά τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, τα οποία ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ, και πρέπει να υλοποιηθούν για την ΕΝΙΣΧΥΣΗ των Λαϊκών Αγορών.

1. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ και ΠΡΟΒΟΛΗ των Λαϊκών Αγορών ποσού 1.000.000 €.

2. ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ. Με την Ανάθεση της Φύλαξης των Λαϊκών Αγορών σε Πιστοποιημένες Εταιρίες, με Σύμβαση Έργου από την Περιφέρεια Αττικής.

3. ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ της ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ για τις ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ μέσω των Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής,, όπως ορίζει ο Νόμος.

4. ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ, ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΩΝ, Χρώματα Πινέλα.

5. ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, Επανυπολογισμός και Αύξηση του αριθμού τοποθέτησης Τρέιλερ αλλά και μικρών συμβατικών Τουαλετών, ώστε να εξυπηρετούνται οι αυξημένες καθημερινά ανάγκες χρήσης από τους Πωλητές και Καταναλωτές.

Όλα τα παραπάνω απορρέουν από το Νόμο 4497|2017 ΦΕΚ 171 άρθρο 35 παρ. 1

Κύριε Περιφερειάρχη, για τον Εκσυχρονισμό και την Ενίσχυση του Θεσμού των Λαϊκών Αγορών, πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στις Λαϊκές Αγορές, και να προτείνουμε από κοινού Τροποποιήσεις στα Άρθρα του Νόμου που αποτελούν τροχοπέδη  στην Ελεύθερη πρόσβαση στις Λαϊκές Αγορές και στην πάταξη της Γραφειοκρατίας, τόσο προς όφελος των καταναλωτών όσο και των πωλητών παραγωγών και επαγγελματιών.

1. ΠΑΤΑΞΗ του ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ στις παρυφές και μέσα στις Λαϊκές Αγορές.
2. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ των απαραίτητων Δικαιολογητικών του Παραγωγού για την Έκδοση – Θεώρηση των ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ,  να γίνεται με αποστολή Ηλεκτρονικά στις Δ/νσεις Λαϊκών Αγορών και Ηλεκτρονικά να λαμβάνεται η Απάντηση.
3. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της Πληρωμής του Ημερησίου Ανταποδοτικού Δικαιώματος. Αναβάθμιση του συστήματος Ενημέρωσης για την έγκαιρη εξόφληση των Ειδοποιητηρίων ΜΟΝΟ για τις ΗΜΕΡΕΣ που ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ στις Λαϊκές Αγορές.
4. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Προτείνουμε την ενίσχυση των Επιτροπών Λαϊκών Αγορών με όλες τις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ και Συνεδριάσεις ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
5. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ για την κάλυψη Οργανικών θέσεων στην Δ/νση Λαϊκών Αγορών, αφού η σημερινή κατάσταση με την Υποστελέχωση της Δ/νσης ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ για την Εύρυθμη Λειτουργία των Αγορών.
6. Τροποποίηση του Νόμου στα άρθρα που αναφέρονται στις Αγορές Καταναλωτών (Χωρίς Μεσάζοντες) οι οποίες λειτουργούν παράνομα με καθαρά εμπορικά κριτήρια, από εμπόρους που λυμαίνονται το χώρο.
7. Η Πρόταση μας για το Πρόγραμμα των Κουπονιών στις Ευπαθείς Ομάδες να συνεχίσει να υλοποιείται για 2.000.000 € ανά έτος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Παντελής Μόσχος

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Μπάκας

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις