ΣΕΒΤ: Η συμβολή της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων & ποτών στην αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, όπως και το λιανεμπόριο, ανταποκρίνονται με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στην αγορά.

Η Βιομηχανία, το τελευταίο διάστημα, έχει επιδείξει με απαράμιλλο ζήλο την απαραίτητη προσαρμογή στις κρίσιμες και μεταβαλλόμενες συνθήκες που πλήττουν τη χώρα μας. Με συνέπεια και ευθύνη καταβάλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατεύσουν  την υγεία των εργαζομένων  και να διασφαλίσουν τον εφοδιασμό και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία. Την ίδια στιγμή, όπως είναι αναμενόμενο, ο κλάδος αυτός καλείται να αντιμετωπίσει προκλήσεις που σχετίζονται με δυσκολίες:

• στις χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες εθνικές και διεθνείς μεταφορές και την ανάγκη διευκόλυνσής τους,

• στην προμήθεια πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας και υγειονομικού υλικού απαραίτητου για τους εργαζομένους μας,

• στη χρηματοοικονομική ροή των επιχειρήσεων και την ανάγκη στήριξης όσων πλήττονται,

• στις εξαγωγές μας,

• στον τζίρο, που επηρεάζεται αρνητικά από τη διακοπή τροφοδοσίας σε σημαντικά κανάλια κατανάλωσης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, κλπ.). Παρόλα αυτά, οι επιχειρήσεις του κλάδου συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους και είμαστε αισιόδοξοι ότι διατηρώντας παράλληλα ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την Πολιτεία, με κοινή προσπάθεια, θα εξακολουθήσουν να ανταποκρινόνται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις