Αγγλία: Τα αγροκτήματα χρησιμοποιούν πτήσεις τσάρτερ για να φέρουν εποχικούς εργαζόμενους

Οι εκμεταλλεύσεις και οι στρατολόγοι του Ηνωμένου Βασιλείου στρέφονται σε πτήσεις τσάρτερ για να φέρουν εποχιακούς μετανάστες εργαζόμενους για να διασφαλίσουν ότι η συγκομιδή της άνοιξης και του καλοκαιριού μπορεί να προχωρήσει παρά την πανδημία κοροναϊού, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η G’s Fresh, ένας κορυφαίος προμηθευτής προϊόντων, έχει ναυλώσει ένα αεροπλάνο την Πέμπτη για τη μεταφορά 150 εργαζομένων από τη Ρουμανία, η οποία έχει απαγορεύσει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις. Η Air Charter Service (ACS), η εταιρεία που παρέχει την πτήση, δήλωσε ότι ήταν σε συζητήσεις για άλλες πέντε πιθανές πτήσεις προς τη Βρετανία πριν από τα τέλη Ιουνίου.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται εκτός από εκστρατείες μεγάλης κλίμακας για την πρόσληψη κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απολύθηκαν από άλλους τομείς λόγω του κοροναϊού.

Ο Anthony Gardiner, διευθυντής μάρκετινγκ της G’s Fresh, δήλωσε ότι μια εκστρατεία για την πρόσληψη τοπικών εργαζομένων ήταν «εξαιρετικά επιτυχημένη», αλλά πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι που έρχονται αύριο είναι οι επιστρέφοντες μας στους οποίους προσφέραμε συμβόλαια στο τέλος της περασμένης σεζόν. Έχουν καθιερωμένες δεξιότητες υγιεινής και χειρισμού τροφίμων, καθώς και υγεία και ασφάλεια. Χρειαζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν για να υποστηρίξουν και να εκπαιδεύσουν τους εργαζομένους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. "

Η Pro Force, ένας στρατολόγος για τους τομείς της γεωργίας και των τροφίμων, δήλωσε ότι εξετάζει πτήσεις τσάρτερ από διάφορες χώρες εκτός από τις τοπικές προσλήψεις.

Η Βρετανία συνήθως προσλαμβάνει 70.000 έως 80.000 διακινούμενους εποχιακούς εργαζόμενους για τη συγκομιδή φρούτων και λαχανικών, πολλοί από την Ανατολική Ευρώπη, επιπλέον των μακροπρόθεσμων αφίξεων που εργάζονται σε τομείς όπως η επεξεργασία τροφίμων.

Ωστόσο, η πανδημία έχει διαταράξει αυτό το μοτίβο ταξιδιού: πολλές προγραμματισμένες υπηρεσίες αεροπορικών, τρένων και λεωφορείων έχουν ακυρωθεί και ορισμένες χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους, ενώ οι αγρότες λένε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι φοβούνται ότι θα κολλήσουν κοροναϊό ή να μην μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εάν ταξιδεύουν.

Η συγκομιδή σπαραγγιού έχει ήδη ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και η ανάγκη για εργαζόμενους θα αυξηθεί τον Μάιο καθώς ωριμάζουν περισσότερες καλλιέργειες.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις