Οι αγρότες της Γερμανίας ζητούν βοήθεια έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας

Οι γερμανοί αγρότες καταπολεμούν τους περιορισμούς του κορανοϊού και εξακολουθούν να διαχειρίζονται το πρόβλημα της προσπάθειας εύρεσης αρκετών επιλογών για την εποχή των σπαραγγιών αλλά αντιμετωπίζουν τώρα μια επικρατούσα ξηρασία για τρίτη συνεχή χρονιά.

Ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας ανησυχεί για τον αντίκτυπο του συνεχούς ξηρού καιρού στις καλλιέργειες που θα μπορούσαν να πλήξουν τα αγροκτήματα εξαιρετικά σκληρά.

Από τα μέσα Μαρτίου, ορισμένες περιοχές είχαν λάβει λιγότερα από 10 λίτρα βροχόπτωσης σε σύγκριση με 50 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο συνήθως.

Η Γερμανική Ένωση Αγροτών (DBV) δήλωσε ότι απαιτείται ενίσχυση τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και ενώ το ποσό που συμφώνησε η κυβέρνηση έρχεται σε πολύ χαμηλότερο βαθμό από αυτό, είναι ακόμα η πρώτη φορά από το 2003 που η γερμανική κυβέρνηση παρείχε επείγουσα ομοσπονδιακή βοήθεια στους αγρότες μετά από μια κρίση ξηρασίας.

Η Γερμανία είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς καλλιεργειών στην Ευρώπη, όπως σιτάρι, κριθάρι και ο πρόσφατος ήπιος χειμώνας της χώρας σημαίνει επίσης περισσότερα προβλήματα εντόμων για τις καλλιέργειες.

Στο παρελθόν στη ξηρασία η κυβέρνηση έχει εισαγάγει προγράμματα οικονομικής στήριξης για τους αγρότες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις