Η Γερμανία ελπίζει ότι η βροχή θα αποφύγει την 3η συνεχή καλοκαιρινή ξηρασία

Οι αγρότες, οι δασοπόνοι και οι πυροσβέστες της Γερμανίας περιμένουν με ανυπομονησία την εκτεταμένη πρόβλεψη βροχής για αργότερα αυτήν την εβδομάδα, καθώς μια ζεστή, ξηρή πηγή έχει προκαλέσει φόβους για μια τρίτη καλοκαιρινή ξηρασία σε τόσα χρόνια.

Πριν από μια εικονική συνάντηση για το κλίμα την Τρίτη για αξιωματούχους από 30 χώρες, η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτζε είπε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια ξηρού καιρού, σε συνδυασμό με τις γενικά υψηλότερες θερμοκρασίες, δείχνουν την ανάγκη δράσης.

«Μπορούμε να δούμε ότι τα δύο τελευταία καλοκαίρια ήταν εξαιρετικά ξηρά, ότι αυτό προκαλεί ήδη τεράστια προβλήματα στη γεωργία και τη δασοκομία μας», είπε. «Γι 'αυτό πρέπει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές που δεν μπορούμε πλέον να αποτρέψουμε και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιδεινωθεί. ... Πρέπει πραγματικά να προχωρήσουμε τώρα με μέτρα προστασίας του κλίματος. "

Οι δεξαμενές είναι ήδη χαμηλές και αν δεν υπάρξει δυνατή βροχή τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες θα μπορούσαν να προκύψουν εκτεταμένες αποτυχίες των καλλιεργειών, δήλωσε ο Mojib Latif, μετεωρολόγος στο Κέντρο Έρευνας για τον Ωκεανό Helmholtz στο Kiel.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις