Ο Trump διατάζει τα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος να παραμείνουν ανοιχτά

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος να παραμείνουν ανοιχτά για να προστατεύσουν τον εφοδιασμό τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις ανησυχίες σχετικά με τα κρούσματα κοροναϊού, αντλώντας αντίδραση από τα συνδικάτα που ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι σε κίνδυνο απαιτούσαν περισσότερη προστασία.

Με ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις τροφίμων και τις διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού, ο Trump εξέδωσε εκτελεστική εντολή χρησιμοποιώντας τον νόμο για την αμυντική παραγωγή για να δώσει εντολή στα εργοστάσια να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες κρέατος στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Smithfield Foods Inc SFII.UL, Cargill Inc CARG.UL, JBS USA και Tyson, έχουν σταματήσει τις δραστηριότητές τους σε περίπου 20 σφαγεία και μονάδες επεξεργασίας στη Βόρεια Αμερική, καθώς οι εργαζόμενοι αρρωσταίνουν, προκαλώντας παγκόσμιους φόβους για έλλειψη κρέατος .

Η διάταξη έχει σχεδιαστεί εν μέρει για να παρέχει στις εταιρείες νομική κάλυψη με περισσότερη προστασία ευθύνης σε περίπτωση που οι υπάλληλοι κολλήσουν τον ιό ως αποτέλεσμα της αναγκαστικής μετάβασης.

Οι εταιρείες κρέατος των ΗΠΑ σκότωσαν περίπου 283.000 γουρούνια την Τρίτη, περίπου 43% πριν απο το κλείσιμο λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Οι μεταποιητές έσφαξαν περίπου 76.000 βοοειδή, περίπου 38%.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις