Ισπανία: Κυκλική οικονομία στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής

Ο ισπανικός τομέας γεωργικών προϊόντων διατροφής διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας, επαναχρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες και μειώνοντας τα απόβλητα τόσο στη γεωργία όσο και στην παραγωγή τροφίμων.

Η ιδέα ότι κάθε είδος αποβλήτων, από καλλιέργειες έως βιομηχανικά απόβλητα, μπορεί να έχει προστιθέμενη αξία και να συμβάλει στη βελτίωση της οικονομικής περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας, κερδίζει δημοτικότητα ιδίως στους ισπανούς αγρότες.

Οι ισπανικές επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στην πρόκληση της δημιουργίας κυκλικής οικονομίας

Η έρευνα στη βιομηχανία τροφίμων για την επίτευξη μιας κυκλικής οικονομίας έχει ως αποτέλεσμα νέα σύνθετα υλικά, γεύσεις και αρώματα από τους ίδιους πόρους από τους οποίους λαμβάνονται βασικά προϊόντα όπως το κρασί, το γάλα ή τα ψάρια. 

Από τα σκάφη μέχρι τα βιοκαύσιμα, πώς οι Ισπανοί αγρότες αγκαλιάζουν την κυκλική οικονομία

Η έννοια της κυκλικής οικονομίας κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των Ισπανών αγροτών, οι οποίοι βρίσκουν καινοτόμους τρόπους να δώσουν νέα ζωή στα απόβλητα και να δημιουργήσουν ένα γεωργικό σύστημα που βασίζεται στην επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών και στη μείωση των αποβλήτων.

Η κυκλική οικονομία της Ισπανίας λέει «adiós» στα απόβλητα της υπαίθρου και της πόλης

Ο κοινός στόχος της κυκλικής οικονομίας της Ισπανίας που εφαρμόζεται τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και σε ύπαιθρο είναι η επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων, ωστόσο οι τοπικές εταιρείες και οργανισμοί γεωργικών ειδών διατροφής γνωρίζουν ότι αυτό το μοντέλο πρέπει να υιοθετηθεί σταδιακά στον τομέα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις