ΚAΠ: Χρηματοδότηση αδιέξοδο για τους ηγέτες της ΕΕ

Η θέση της Επιτροπής Γεωργίας του Κοινοβουλίου της ΕΕ σχετικά με την παράταση της ισχύουσας κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) για έως και δύο χρόνια χαιρετίστηκε από την Ιρλανδική Ένωση Αγροτών Βοοειδών και Προβάτων (ICSA).

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ICSA Edmond Phelan τόνισε ότι το πραγματικό ζήτημα είναι η ανάγκη πλήρους χρηματοδότησης για την ΚΑΠ κατά την περίοδο.

«Φυσικά, ελλείψει συμφωνίας για μια νέα ΚΑΠ, πρέπει να επεκτείνουμε την τρέχουσα ΚΑΠ», δήλωσε ο Phelan.

«Όλα συμφωνούν πολύ καλά με την επέκταση της ΚΑΠ, αλλά πρέπει να βρούμε ένα ψήφισμα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης», τόνισε ο πρόεδρος.

Συνεχίζοντας, ο Phelan είπε ότι, δεδομένης της «άνευ προηγουμένου καταστροφής που έθεσε ο Covid-19», είναι παράλογο να εξετάσουμε περικοπές στη χρηματοδότηση της ΚΑΠ.

«Οι προτάσεις πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου που ενδεχομένως συνεπάγονται περικοπή 12% πρέπει να αφαιρεθούν», προειδοποίησε.

«Επιτέλους, ο Επίτροπος Γεωργίας παραδέχτηκε ότι απαιτείται ένα ταμείο κρίσης, με επιπλέον χρηματοδότηση εκτός της ΚΑΠ.

«Το Υπουργείο Γεωργίας της Ιρλανδίας το λέει αυτό εδώ και εβδομάδες και είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η Ευρώπη συνεχίζει να επικρατεί σε αυτό. Οι αρχηγοί κρατών πρέπει να σταματήσουν να ανησυχούν, χρειαζόμαστε χρήματα και γρήγορα για τους αγρότες », κατέληξε ο Phelan.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις